Buy Nothing Day, după Black Friday, în București

Sambătă, 24 Noiembrie 2012, Ziua Fără Cumpărături (Buy Nothing Day) poate fi găsită în București, Brașov, Buzău, Cluj, Timișoara, dar și în orice alt loc unde există voluntari pentru a organiza un bazar cu lucruri gratis. Buy Nothing Day este o alternativă perfectă, dacă nu găsim nimic de Black Friday.

Autor: Roxana Aldescu

Asociația Mai Bine aduce la București „Ziua Internaţională fără Cumpărături” – o zi de protest  împotriva  consumerismului, sărbătorită în peste 65 de naţiuni în cele mai creative moduri. Această zi se celebrează în ultima zi de vineri din luna noiembrie în America şi un ultima zi de sâmbătă ale aceleaşi luni la nivel internaţional, conform RomâniaPozitivă.ro .

Această zi în care putem achiziționa produse gratis, a venit din dorința de a atrage atenţia publicului larg asupra impactului pe care consumul excesiv de produse îl are asupra mediului înconjurător şi asupra noastră. Cei 3 R din Ecologie – Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează – ar trebui să fie cunoscuți de toată lumea.  Dorinţa noastră insaţiabilă de a poseda produse din ce în ce mai multe şi mai arătoase, şi de a le schimba din ce în ce mai des este cauza fundamentală pentru care resursele pământului sunt întinse până la limită, iar poluarea atinge cote alarmante.

„Buy Nothing Day, aşa cum este ea cunoscută la nivel internaţional, este o zi în care spunem „Nu!” consumului excesiv, „Nu!” cumpărăturilor fără rost, „Nu!” achiziţionării de lucruri şi obiecte pe care ni le dorim doar sub imperiul unor impulsuri efemere şi pe care le vom arunca într-un colţ uitat al casei sau direct la coşul de gunoi. Şi bineînţeles că această acţiune nu îşi propune să ne schimbe modul de viaţă pentru o singură zi pe an, ci să aruncăm o privire de ansamblu asupra efectelor pe care relaţia noastră cu produsele pe care noi le cumpărăm o are asupra noastră, a mediului şi a celor din jurul nostru”, declară Alexandru Bodnar, asistent de proiecte în cadrul Asociaţiei Mai Bine şi iniţiatorul acestei acţiuni.

Buy Nothing Day este susţinută şi de un Free Shop, o alternativă economică la sistemul capitalist actual, la care toată lumea este invitată să participe.  Poți aduce orice, de la o cană la o furculiță, de la o umbrelă la un coş pentru fructe. Toate aceste obiecte vor fi adunate la un loc şi oricine va avea posibilitatea de a lua ceva acasă, pe gratis, în funcţie de utilitatea obiectelor găsite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel