EXCLUSIV  Butoi cu pulbere, gata să EXPLODEZE. Dungaciu: Federaţia Rusă taie bilete. Aproape că îi convine situaţia

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a vorbit despre interesele şi implicaţiile Federaţiei Ruse într-un conflict care mocneşte. 

În ultima săptămână a existat o escaladare a conflictului militar dintre Armenia și Azerbaidjan în ceea ce privește disputa în regiunea Nagorno-Karabah din Caucaz. Dan Dungaciu a vorbit, la emisiunea "Pe Plan Extern", despre cum se văd lucrurile acolo din perspectiva Rusiei. 

"Acolo lucrurile sunt complicate şi sunt, dacă vreţi, aproape fără sorţi de izbândă. Federaţiei Ruse aproape că îi convine situaţia, pentru că ea este la intrare şi taie biletele. Vinde armament în proporţie de miliarde de dolari Azerbaidjanului şi oferă protecţie, prin tratatele aferente, Armeniei.

Cum s-ar spune, păstrând proporţiile, e cam cum se face în Europa: cumperi gazul de la ruşi şi te aperi de Federaţia Rusă prin intermediul NATO. Plăteşti gazele şi te aperi de el prin NATO. E un joc din acesta pe care Federaţia Rusă îl face cu Armenia şi cu Azerbaidjanul; vinde arme, sigur, şi la armeni, dar a vândut mult la azeri fiindcă azerii, după anii ’90     - ei au pierdut, de fapt, confruntarea – au fost mult mai prost înarmaţi. Azerii erau mult mai slab pregătiţi din punct de vedere militar decât armenii şi pentru asta au pierdut în anii ’90", a explicat Dan Dungaciu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel