EXCLUSIV  Iohannis - proteste violente. Bușoi: Nu e scuzabil, dar poate fi înțeles!

Cristian Busoi
Cristian Busoi

A fost sau nu o diversiune a puterii în Piața Victoriei la protestele din 10 august? Un răspuns l-a oferit Cristian Bușoi, președintele PNL București, în exclusivitate pentru DCNews.

Vezi aici declarația: Klaus Iohannis, declaraţii după protestele din Piaţa Victoriei

”Există multe semnale și multe indicii că s-a încercat - și într-o oarecare măsură s-a reușit - să se deturneze protestul diasporei și al celor nemulțumiți prin încurajaraea unor grupuri, fie de huligani, fie de membri ai unor galerii de fotbal, care să strice o manifestație pașnică împotriva Guvernului. Am urmărit cu atenție toate întâmplările și m-am solidarizat cu cei care au protestat. Cred că e foarte important ca protestele să rămână în limitele decenței, civilizației, așa cum de altfel au și fost. Cei care, pe de o parte, au încercat să le deturneze și au recurs la violență, mă refer la huligani, pe de altă parte acei jandarmi care au depășit limitele legii și care au acționat în afara legii lovind cetățeni nevinovați, cu siguranță trebuie să plătească”, a explicat Cristian Bușoi.

”Prefectul Capitalei a dat ordinul de dispersare a manifestanților în momentul în care nu mai erau grupurile de huligani atât de active și rămăseseră grupuri de cetățeni pașnici care continuau să protesteze împotriva derapajelor Guvernului. De asemenea, cred că există o anumită pregătire precară și un nivel precar de înțelegerea rolulului unor jandarmi în societate și a respectului pe care trebuie să îl arate față de cetățean. Și acest lucru nu se face de pe o zi pe alta, ci înseamnă programe de instruire, educare, pe care cred că jandarmeria română nu le mai face și nu le mai aplică celor care sunt trimiși în stradă să asigure ordinea și liniștea publică” ne-a mai declarat liberalul.

Ordin neispirat care a pus paie pe foc

”Există și un exces de zel al unor comandanți care sunt vremelnic la butoane și care depind bunăvoința puterii actuale, PSD. Pot, de asemenea, să înțeleg că atunci când huliganii s-au manifestat și au devenit violenți, lucru condamnabil, inclusiv maltratarea celor doi jandarmi, poate că o parte dintre ei au simțit nevoia să intervină cu mai multă duritate. Acest lucru nu este scuzabil din punctul de vedere al legii, dar poate fi înțeles, în rest, excesul de zel, ordinul neinspirat și care a pus paie pe foc al prefectului Capitalei, căreia noi i-am cerut demisia, și o oarecare pregătire precară a altor jandarmi au generat ceea ce s-a întâmplat: cetățeni nevinovați care au primit gaze, care au fost loviți, îmbrânciți și care au necesitat spitalizare” mai declarat Bușoi.

PNL vrea demisii

”În calitate de președinte al PNL București i-am cerut demisia prefectului Capitalei, partidul a cerut demisia ministrului de Interne, a cerut demisia comandantului Jandarmeriei. Dar dincolo de aceste demisii, care sunt foarte necesare, e nevoie de măsuri foarte dure împotriva celor care au încălcat limitele intervenției legale și recgulamentare”, a încheiat declarația pentru DCNews Cristian Bușoi.

Vezi și: Iohannis, declarații. Cristache: ”Țara arde și președintele...”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel