Buşoi, apel la medicii de familie pentru vaccinare. Europarlamentarul cere noi stimulente financiare pentru aceştia

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi face apel la implicarea medicilor în efortul de susţinere a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

"Avem nevoie de implicarea medicilor de familie pentru a avea succes cu procesul de vaccinare, dar aşteptarea ca medicii să facă mai mult decât fac deja, fără un stimulent financiar adecvat, este nerealistă.

Este clar la acest moment că trebuie căutate soluţii pentru o implicare mai bună a medicilor de familie în campania de vaccinare. Apelul meu către aceştia este să facă un efort, peste ce ştiu că fac deja, şi să se implice cât pot de mult, pentru că este un moment dificil în care românii au nevoie de ei, ca să putem mişca lucrurile, mai repede, spre normalitate.

Avem nevoie de stimularea suplimentară pentru medicii de familie implicaţi în campania de vaccinare şi în campaniile mobile, care ajută persoanele nedeplasabile sau pe cele care se află în zonele rurale greu accesibile.

Trebuie acceptat că medicii de familie sunt profesionişti, solicitaţi deja de o muncă intensă la cabinete, unde fac şi consiliere pentru vaccinare şi unde urmăresc şi posibilele efectele adverse în cazul celor vaccinaţi. O parte dintre medicii de familie sunt activi în centrele de vaccinare din ţară, unii dintre ei chiar coordonând centrele, iar alţii, peste 2.000, se află în centrele de permanenţă, după programul de la cabinet", transmite Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi: Medicii de familie joacă un rol important şi în campania de informare corectă a populaţiei 



"Sunt multe instituţii ale administraţiei publice locale în municipii, care, dacă se organizează, pot pune la punct o adevărată infrastructură mobilă care să furnizeze medicilor de familie kiturile de vaccinare (seringile şi EpiPen-urile) pentru a-i scuti pe aceştia de un drum în plus. Eventual, o astfel de colaborare ar putea fi stabilită printr-o procedură clară, pentru că astfel de campanii de vaccinare vor mai fi de-a lungul anilor, iar procedurile trebuie să fie bine definite, pentru ca medicii, autorităţile, casele de asigurări şi DSP-urile să poată colabora fără sincope.

Medicii de familie joacă un rol important şi în campania de informare corectă a populaţiei şi în combaterea fenomenului fake news. Ei sunt primii care vin în contact cu pacienţii, iar oamenii au încredere în sfaturile lor. În special în mediul rural, implicarea medicilor de familie, care trebuie răsplătiţi corect, este esenţială pentru buna desfăşurare a campaniei de vaccinare şi informarea corectă a pacienţilor privind beneficiile vaccinurilor şi utilitatea lor în oprirea pandemiei şi revenirea la normalitate.

Pentru toate acestea, avem nevoie de o procedură clară, în care să fie prinsă inclusiv răsplătirea medicilor de familie pentru eforturile lor", se arată în comunicatul europarlamentarului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel