Buşoi, anunţ de la Bruxelles: Bani pentru proiecte în domeniul oțelului și cărbunelui, inclusiv pentru Oltenia şi Valea Jiului

Cristian Busoi anunta noi finantari europene
Cristian Busoi anunta noi finantari europene

Cristian Buşoi anunţă alocare de către UE a 40 de milioane euro universtăților, centrelor de cercetare și companiilor pentru a finanța proiecte în domeniul oțelului și cărbunelui.

"Sunt raportor pe Programul de cercetare RFCS (Programul de cercetare al Fondului de cercetare pentru cărbune și oțel) și misiunea mea este să ajut zonele afectate puternic dependente de cărbune și de industria grea a oțelului în tranziția către o economie verde. Printre acestea se numără și importante regiuni din România (Oltenia, Valea Jiului), care trebuie să folosească acest fond în mod eficient pentru a nu rămâne în urmă și a-și păstra competitivitatea pe piață. Industria europeană, asigură peste 36 de milioane de locuri de muncă directe și contribuie decisiv la creșterea economiei", anunţă Cristian Buşoi.

 

Buşoi: Am reușit deja să obținem, în Europa, rezultate excelente 

 

"Trebuie să o protejăm în fața principalilor competitori, precum China, și să accelerăm investițiile în tehnologii de ultimă generație. Am reușit deja să obținem, în Europa, rezultate excelente de cercetare în multe domenii tehnologice și avem nevoie să menținem acest trend foarte bun și în următorii ani, mai ales în industria siderurgică și pentru regiunile care folosesc mult cărbune și se află în perioada de tranziție către economia verde.

Instrumente financiare avem. Pe lângă Fondul RFCS, există Programul Horizon Europe, cu un buget agreat de 95,5 miliarde euro (cu 30% mai mare decât Horizon 2020), care va menține UE în fruntea cercetării și inovării globale. Trebuie să avem însă și curajul deciziilor asumate pentru ca tranziția să se facă echilibrat în toate regiunile UE", susţine europarlamentarul Cristian Buşoi.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy