Burse şcolare în Sectorul 4. De când vor fi plătite

12.371 de burse, în valoare totală de 5.119.720 de lei, vor fi achitate de Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ (D.A.U.I.), către elevii care au obţinut medii generale începând de la 8.50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, vor primi bursele aferente lunilor septembrie şi octombrie elevii cu rezultate bune la învăţătură - indiferent de forma de învăţământ - primar, gimnazial sau liceal.

Este pentru prima dată când bursele de performanţă, cele de merit sau cele de studiu pot fi cumulate, potrivit legii, cu cele de ajutor social. Valoarea burselor acordate elevilor din Sectorul 4 a crescut faţă de anul şcolar trecut, cuantumul burselor de ajutor social fiind aproape dublu (150 de lei / lună faţă de 80 de lei / lună, în semestrul II al anului şcolar 2018-2019).

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 adoptată pe 29 octombrie, vor fi plătite 824 de burse de performanţă, în cuantum de câte 50 de lei/lună; 1.615 burse de merit de tip "A", de câte 50 de lei / lună, pentru elevii care au obţinut medii cuprinse între 8.50 şi 8.99; 2.461 de burse a câte 80 de lei / lună, pentru elevii care au obţinut medii cuprinse între 9.00 şi 9.49; 3.108 burse, în cuantum de câte 100 de lei / lună, pentru cei care au obţinut medii cuprinse între 9.50 şi 9.99 şi 505 burse de câte 200 de lei / lună pentru elevii care au obţinut media 10.

Burse de merit şi de studiu



De asemenea, vor fi achitate 415 burse de merit de tip "B", în valoare de: câte 50 de lei / lună - pentru elevi din învăţământul primar; câte 200 de lei / lună - pentru elevi de gimnaziu şi câte 300 de lei / lună - pentru liceeni. Vor fi şi 462 de burse de merit tip "C": câte 50 de lei / lună, pentru elevi din învăţământul primar şi câte 100 de lei / lună, pentru elevi de gimnaziu şi liceeni.

În plus, vor fi plătite 346 de burse de studiu, în valoare de 100 de lei / lună fiecare, 2.538 de burse de ajutor social - pentru elevii care provin din familii modeste, sunt orfani ori au probleme medicale, în valoare de câte 150 de lei / lună şi 97 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singură dată pe an), de câte 200 de lei.

În concluzie, având în vedere că bursele sunt acordate acum pentru 2 luni (septembrie şi octombrie), suma cea mai mică încasată de un elev din Sectorul 4 va fi de 100 de lei, în timp ce suma cea mai mare va fi de 600 de lei, pentru o singură bursă şi de aceasta vor beneficia 163 de liceeni care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei.


Începând de luna viitoare, Primăria Sectorului 4 va achita lunar bursele pentru elevi



"Toţi elevii care au rezultate bune trebuie stimulaţi şi încurajaţi. La fel şi elevii care au probleme financiare sau medicale.. De aceea, am încercat, atât cât bugetul ne permite, să creştem cuantumul burselor de ajutor social. Trebuie menţionat, însă, că numărul burselor este stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte. Este important să precizăm că este pentru prima dată când bursele se pot cumula, astfel: bursele de performanţă, cele de merit şi cele de studiu pot fi cumulate cu bursele de ajutor social, în timp ce, bursele de performanţă pot fi cumulate cu bursele de studiu. Un elev poate cumula, însă, cel mult două tipuri de burse. A fost de datoria Comisiilor de acordare a burselor din şcoli să-i informeze pe elevi şi pe părinţi, încă de la începutul anului şcolar, că trebuie să depună cereri pentru burse", a explicat directorul general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4, Ana Maria Mocăniţă.

"Primăria Sectorului 4 va continua să susţină performanţa şi, mai ales, accesul la educaţie al fiecărui copil. Prin achitarea la timp a burselor, încercăm să venim în sprijinul elevilor noştri şi al părinţilor lor, atât cât legea şi bugetul ne permit. De aceea, am decis, ca, începând de luna viitoare, bursele - indiferent de tipul acestora - să fie achitate lunar, astfel încât să nu mai existe întâzieri şi, cu ajutorul responsabililor din unităţile de învăţământ, sper că nici erori în plata acestora. Îi vom susţine în continuare pe copiii care, prin munca şi efortul lor, ne demonstrează permanent cât de importantă este educaţia pentru întreaga comunitate, în particular şi pentru societate, în general", a arătat, la rândul său, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel