Burse școlare 2023 – 2024. Ce trebuie să facă diriginții pentru unii elevi până în 15 ianuarie

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Iată când vor lua elevii de gimnaziu bursele școlare!

Profesorii diriginți au termen până la 15 ianuarie să finalizeze listele cu mediile provizorii ale elevilor de clasa a V-a, pe baza cărora aceștia vor primi burse de merit din februarie 2024.

Bursele destinate primilor 30% dintre elevii de clasa a V-a, clasificați în funcție de performanțele școlare la diverse discipline, vor fi acordate la începutul anului, așa cum a fost anunțat încă din septembrie 2023. Inclusiv elevii cu o medie generală de 9,50 vor beneficia de această bursă, chiar dacă nu se regăsesc în primii 30%. Plățile acestor burse vor fi efectuate în luna februarie 2024 pentru perioada lunii ianuarie 2024, fără a acoperi lunile anterioare din anul 2023.

Selecția se face pe baza mediei aritmetice a tuturor notelor obținute până vineri, 22 decembrie, când s-a încheiat al doilea modul de cursuri, după cum prevede metodologia de acordare a burselor școlare în anul școlar 2023-2024, citată de Edupedu.ro.

Cine primește banii

Altfel spus, elevii din clasa a V-a vor fi incluși în listele de bursieri în luna ianuarie, având la bază evaluările făcute de profesori înaintea vacanței de iarnă. Această măsură are ca scop asigurarea acordării primelor burse de merit până la data de 15 februarie.

Valoarea burselor de merit pentru luna ianuarie, care urmează să fie virată în mijlocul lunii februarie, va depăși ușor suma de 350 de lei. Această sumă va fi acordată și elevilor din clasa a V-a, recunoscând astfel performanțele lor academice.

Elevii de clasa a V-a care au obținut premiile I la etapele naționale ale concursurilor școlare sau premiile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare desfășurate în anul școlar anterior (2022-2023), când erau în clasa a IV-a, au beneficiat de acordarea bursei de merit încă de la prima tranșă, în data de 15 noiembrie. Același calcul se aplică elevilor de gimnaziu și liceu care primesc burse pe baza acestor criterii de excelență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel