BURSE Familia Regală. Cine beneficiază de Bursele “Regele Mihai I” și “Regina Ana”

Darius Muresan / 23 oct 2019 / 09:57 Salveaza PDF Comentarii
Principesa Margareta și Regele Mihai
Principesa Margareta și Regele Mihai

Familia Regală a României a anunțat instituirea Burselor universitare Regele Mihai I și Regina Ana.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au decis să instituie Bursele “Regele Mihai I” și “Regina Ana”, cu caracter anual, destinate, în mod simbolic la București și Chișinău, studenților Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și, respectiv, studenților Universității Agrare de Stat din Moldova.

Bursele Anului I vor fi acordate vineri, 25 octombrie 2019, într-o ceremonie care va avea loc în Sala Tronului de la Palatul Regal. Vor primi primele Burse Regele Mihai I și Regina Ana doi studenți și două studente, aparținând celor două universități.

Bursele Regale continuă tradiția de sprijinire și încurajare a educației naționale de către Coroana Română și vor fi împărțite egal între București și Chișinău.

În urmă cu mai mulți ani, au fost instituite, tot de Custodele Coroanei și de Principele Radu, Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta (oferite anual la București studenților Academiei de Studii Economice) și Bursele Regele Ferdinand I și Regina Maria (oferite anual la Chișinău studenților Universității Academiei de Științe)”, informează Casa Regală a României.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25