Bursa Bucureşti, creşterile de vineri

bvb
bvb

Dafora, Sphera Franchise Group şi Antibiotice creşteau cel mai mult pe piaţa reglementată, vineri dimineaţă.

Acţiunile companiilor Dafora, Sphera Franchise Group şi Antibiotice se apreciau cel mai mult vineri dimineaţă, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, preţul acţiunilor Dafora creştea la 1,94 bani (2,11%), al Sphera Franchise Group la 37 lei (1,93%) şi al Antibiotice la 56 de bani (1,82%). Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la AAGES, de 1,41% (la 3,5 lei), Nuclearelectrica, 0,68% (la 7,28 lei) şi Electrica, 0,36% (la 11,1 lei).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, a coborât la 7.670 puncte (-0,02%), la 30 de minute de la debutul tranzacţionării. Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, cobora cu 0,01%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o scădere de 0,21%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, stagna.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,07%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,14%.

Valoarea totală a schimburilor realizate, vineri dimineaţă, pe Bursa de Valori Bucureşti a fost de peste jumătate de milion de lei, cea mai mare parte fiind realizată cu acţiuni. În acelaşi timp, valorile cele mai mari ale tranzacţiilor au fost realizate cu acţiunile Electrica, Banca Transilvania şi BRD.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24