Bursa americană, zguduită de o fotografie cu o explozie lângă Pentagon. Poza era falsă şi ar fi fost creată de AI

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

O imagine falsă cu o explozie în apropierea Pentagonului, în Washington DC, a zguduit bursa americană. 

La scurt timp după apariţie, fotografia a devenit virală pe reţelele sociale, iar bursele au înregistrat scăderi serioase, chiar dacă pe termen scurt. În imagine se vedea un nor de fum ieşind dintr-o clădire, iar pe descriere era menţionat faptul că explozia avusese loc lângă Pentagon. 

Numai că totul era fals, conform Departamentului de Poliţie din Arlington, citat de Business Insider

"Nu a avut loc nicio explozie şi niciun alt incident lângă Pentagon sau la Pentagon. Nu există pericole imediate pentru publicul larg", a transmis departamentul de Poliţie din Arlington. 

Deşi nu a fost confirmat faptul că imaginea a fost creată cu instrumentele Inteligenţei Artificiale, aceasta are câteva dintre semnele care indică spre acest lucru. Coloanele clădirii din poza falsă variază în mărime, iar gardul pare să se îmbine perfect cu trotuarul în anumite locuri. 

Fotografia a fost share-uită de zeci de conturi de social media, inclusiv de RT, un cont de twitter care aparţine guvernului rus şi care are peste 3 milioane de urmăritori. Cele mai multe dintre conturile care au distribuit fotografia au distribuit, în ultimul an, şi conspiraţii legate de războiul din Ucraina. 

Pentagonul spune că a supraestimat cu 3 miliarde de dolari ajutorul militar trimis Ucrainei: O greșeală contabilă

Pentagonul ar fi supraestimat valoarea armelor și a altor ajutoare militare pe care le-a trimis Ucrainei cu ”cel puțin 3 miliarde de dolari”, au declarat, joi, oficialii Departamentului Apărării din SUA.

Potrivit oficialilor, dintr-o eroare contabilă, Pentagonul ar fi supraestimat cu cel puțin 3 miliarde de dolari cheltuielile cu arme și alte echipamente militare trimise Ucrainei.

Publicația Axios care îi citează pe cei de la Reuters, susține că eroarea contabilă poate avea ca efect ”trimiterea mai multor arme la Kiev pentru apărarea sa împotriva forțelor ruse” și implicit cheltuieli mai mari și iminenta ”raționalizare” a fondurilor pentru restul anului fiscal.

Vestea vine în timp ce trupele ucrainene se pregătesc să lanseze o contraofensivă majoră.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel