Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică riscă să ramână închisă vara aceasta

burnei_pediatrie-dcnews
burnei_pediatrie-dcnews

La raportul de gardă, medicului i s-a atras atenţia că pe perioada verii este imposibil să se desfăşoare o activitate normală din cauza faptului că o parte dintre asistentele şi infirmierele Clinicii vor intra în concediu.

Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie" ar putea fi închisă pe perioada verii, din cauza lipsei de personal, o parte dintre asistente şi infirmiere urmând să intre în concediu, a declarat şeful Clinicii, prof. dr. Gheorghe Burnei.

"Există riscul ca în urma intervenţiilor făcute, ca în urma activităţilor pe care trebuie să le desfăşoare asistentele, bolnavii care se află într-o situaţie mai dificilă să nu poată fi supravegheaţi şi atunci, ca să se evite neplăcerile, soluţia ar fi să se închidă. În asemenea condiţii există posibilitatea ca o asistentă să nu poată supraveghea 50 de bolnavi în tura de noapte şi toate incidentele care se pot întâmpla să fie atribuite asistentei care se află în tură şi care nu a avut grijă şi nu din cauza lipsei de personal, ceea ce este total incorect", a arătat Gheorghe Burnei.

Clinica funcționează la limita de avarie

Prof. dr. Gheorghe Burnei a arătat că deficitul de asistente şi infirmiere este de 27 de persoane. Medicul a menţionat că sunt 17 asistente, absolvente ale Facultăţii de asistente pentru medicină generală, care sunt nemulţumite că nu au fost încadrate conform pregătirii. De asemenea, la sala de operaţii sunt trei infirmiere care au urmat cursurile de asistente medicale şi aşteaptă scoaterea la concurs a posturilor corespunzătoare.

Potrivit lui Burnei, schimbarea politicii de angajare făcută de Ministerul Sănătăţii a îmbunătăţit foarte puţin situaţia, astfel încât sunt la limita de avarie. Soluţia ar fi ca aşa cum s-a muncit până acum, cu un efort deosebit, să continuăm până când se vor face toate demersurile pentru angajarea infirmierelor şi asistentelor atât cât să nu se înceteze activitatea, a spus acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel