Bunica Sofia dată afară de la grădiniță. Andronescu intervine! Ce se va întâmpla cu vârstnica

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la Palatul Victoria, că vârstnica de 83 de ani care a fost concediată după ce presa a relatat că la vârsta sa continuă să lucreze la o grădiniţă dintr-o localitate din Gorj va fi reangajată, iar directoarea unităţii urmează să primească o sancţiune.

"Şi eu am văzut momentul prezentării şi m-a impresionat, m-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din acea localitate. De aceea, nu am înţeles-o deloc pe directoarea grădiniţei în decizia pe care a luat-o, am avut o discuţie cu inspectorul şcolar general de la Gorj, care mi-a promis că astăzi (marţi - n.r.) doamna va fi reintegrată şi, sigur, se gândeşte la sancţiunea pe care directoarea o va primi pentru acest gest lipsit de omenie", a explicat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că "meseria de dascăl trebuie să aibă toate elementele de solidaritate omenească, între cei care sunt parte dintr-o comunitate".

'Doamna director nu a dovedit că înțelege'

"Ceea ce, din păcate, doamna director a grădiniţei nu a dovedit că înţelege sau că are empatia necesară pentru un om în vârstă care-şi dedică şi la acea vârstă ultimele ei resurse emoţionale şi de muncă şi le dedică grădiniţei. Ca urmare, are tot respectul meu şi toată preţuirea mea doamna care avea grijă de grădiniţă", a mai declarat Andronescu.

Presa a relatat că la doar câteva zile după ce a fost protagonista unui reportaj la Ştirile Pro TV, Sofia Chiţoran, femeia în vârstă de 83 de ani care lucra ca femeie de serviciu la grădiniţa din Leurda, judeţul Gorj, a fost concediată.

Ministrul Educaţiei a participat, marţi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor Publice privind implementarea măsurilor necesare creşterii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale şi de educaţie.

Vezi și: Vârstnică dată afară de la grădiniță. Dobrițoiu: Sunteți o rușine! Fac apel să intervină ministrul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel