Bullying îngrozitor în Slovacia. Președintele Parlamentului cere trimiterea copiilor bătăuși în centre de corecție

Bullying îngrozitor în Slovacia. Președintele Parlamentului cere trimiterea copiilor bătăuși în centre de corecție  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Bullying îngrozitor în Slovacia. Președintele Parlamentului cere trimiterea copiilor bătăuși în centre de corecție / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Președintele Parlamentului Slovac cere trimiterea copiilor bătăuși în centre de corecție.

Președintele Parlamentului Slovac, Boris Kollár, a cerut o reprimare a agresiunii în școli, dorind ca tinerii care agresează alți copii să fie plasați în instituții de corecție până la vârsta adultă.

Declarațiile lui Kollár fac ecou în viața publică din Slovacia, în urma atacului brutal asupra unei fetițe de 11 ani de către colegii săi, care a atras atenția presei naționale și internaționale. Kollár, care tatăl a unsprezece copii, vrea să convoace un consiliu de coaliție în care care ministrul de Interne Roman Mikulec să explice cum vrea să facă față bullying-ului în rândul copiilor.

„Ca societate, trebuie să avem o atitudine fermă împotriva agresiunii. Dacă va fi nevoie, voi cere o schimbare a legii penale pentru ca astfel de copii care îi agresează pe alții să ajungă în centre de reeducare până la maturitate”, a spus Kollár.

Cazul a atras atenția presei internaționale

O elevă de 11 ani a fost victima unui atac brutal întreprins de trei copii cu vârste între 14 și 16 ani în satul Miloslavov, pe 2 ianuarie.

În urma unei altercații care ar fi început din cauza unui pahar vărsat, fata a fost târâtă într-o clădire unde a fost atacată de respectivii adolescenți.

„Ca pedeapsă, au început să toarne alcool în ea, să o lovească în față și în burtă și să o dezbrace. Ceilalți au filmat atacul pe telefoanele lor mobile și au distribuit filmările pe rețelele de socializare”, a transmis Markíza TV.

Când fata a început să vomite sânge, bătăușii au chemat salvarea și poliția și au spus că au găsit-o deja bătută.

Un martor al incidentului a spus că au lovit-o mai întâi în față după care au lovit-o cu picioarele. Apoi au dezbrăcat-o și i-au făcut poze. Unul dintre atacatori i-a asigurat pe ceilalți că nu vor avea probleme pentru că mama lui este polițist.

Mama fetei atacate a spus că fiica ei a ieșit cu colegii de clasă după-amiaza, dar când a încercat să o contacteze nu a mai reușit să ia legătura cu ea.

„În fiecare zi apar videoclipuri și fotografii noi. E groaznic. Ea nu merita asta. Are doar 11 ani. Mi-e teamă că ar putea încerca să-și facă rău”, a spus mama victimei.

Poliția a adăugat că nu va publica niciun detaliu al anchetei și nici nimic referitor la victimă, deoarece nu dorește să aprofundeze trauma fetei. Mai mult, orice dezvăluire a probelor penale ar ajuta bătăușii să se apere în instanță, a menționat poliția, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel