EXCLUSIV  Bulldog francez, grave probleme de sănătate. ”Subiect fierbinte”- Video

În ultima vreme, s-au dezvoltat foarte multe rase de câini. Sunt rase noi, create de om, de multe ori, fără să se ia în calcul un criteriu-cheie: bunăstarea animalelor. 

”E un subiect fierbinte. Cu astfel de cazuri mă întâlnesc zi de zi. Nu există zi în care să nu avem 1 - 2 câini  cu probleme. Câini brahicefalici sunt cei cu botul turtit. Rasa cea mai întâlnită în România e bulldogul francez. Noi nu avem statistici, dar la nivel european, 80% din câinii de rasă cumpărați la ora actuală sunt bulldogii francezi” a spus Constantin Ifteme, medic veterinar, în emisiunea ”Jungla Urbană” cu Liviu Harbuz. 

Intervenția omului, devastatoare pentru câini

Constantin Ifteme a subliniat că acești căței dezvoltă foarte multe probleme: ”nu poate să respire corect”, ceea ce duce la lipsa oxigenării creierului: ”au probleme neurologice, dar și probleme neurolocomotorii, malformații ale coloanei vertebrale, probleme ortopedice, dermatologice, oftalmologice, au ochii plânși, cu multe secreții, au probleme stomatologice.”

Iar problemele acestei rase de câini continuă să fie descoperite, după cum a dezvăluit medicul veterinar: ”în dimineața aceasta am avut un căței care nu avea ramurile mandibulei unite la vârsta de doi ani”. 

”Intervenția omului asupra acestor rase a dus la aceste patologii, dacă ne uităm în urmă cu 50 de ani, bulldogul francez arăta cu totul altfel” a subliniat Constantin Ifteme. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel