Bulgarii schimbă Codul Rutier. Vezi cum vor fi afectați românii

Bulgarii s-au cam săturat de numărul mare de români care au ales calea de a-și  înmatricula maşinile la ei, aşa că au decis să modifice legislaţia rutieră. Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, toţi străinii care şi-au înmatriculat autoturismele la sud de Dunăre vor fi obligaţi să renunţe la numerele bulgăreşti şi să plătească în România taxa de mediu de care au fugit până acum.

Potrivit unui proiect de lege, în cazul în care un român îşi înmatriculează maşina în Bulgaria, după care uită să mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicaţia bulgară „Monitor".

 Prin acest amendament la Codul Rutier, poliţia speră să pună capăt fenomenului înmatriculării autoturismelor în Bulgaria. Şi nu este singura modificare în acest sens. Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede că, în cazurile în care cumpărătorul unei maşini este cetăţean străin fără domiciliu în Bulgaria, numerele de înmatriculare bulgăreşti să fie predate la Poliţia Rutieră, iar noul proprietar să primească plăcuţe provizorii ca să poată circula cu ele timp de 60 zile, înainte să primeasca numere din ţara sa. Dacă aceste amendamente vor fi aprobate, în jur de o sută de mii de români care conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria vor fi afectaţi, scrie digi24.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel