Bulgarii, chemați duminică la urne pentru a-şi alege preşedintele

Bulgarii sunt chemați, duminică, la urne pentru a-și alege  preşedintele pentru prim dată dintre 21 de candidaţi, cu reprezentanta conservatorilor Ţeţka Ţaceva şi cu fostul comandat al Forţelor Aeriene, socialistul Rumen Radev, în poziţii de favoriţi, informează EFE.

Conform sondajelor, nici unul dintre candidaţi nu va obţine peste 50 % din voturi, astfel că decizia finală va fi luată în al doilea tur de scrutin.

Ultimul sondaj realizat de Alpha Research o indică pe primul loc pe Ţaceva, o juristă de 58 de ani propusă de blocul politic aflat la putere, Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), cu 25,3 %.

Generalul Rumen Radev, un independent pro-rus, fără experienţă politică, sprijinit de socialişti, cea mai importantă forţă politică din opoziţie, ar obţine 22,5 % din sufragii.

Restul candidaţilor sunt la mare distanţă şi nu au şanse să ajungă în turul doi.

Pentru că, pentru prima dată bulgarii sunt obligaţi prin lege să se prezinte la vot, sondajele prevăd o participare de 69 %, o creştere considerabilă în comparaţie cu 48.66% în alegerile generale din octombrie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel