Bulgaria scapă de MCV. Va fi anulat, pentru progrese ”suficiente”

Irina Constantin / 22 oct 2019 / 16:30 Salveaza PDF Comentarii

Vecinii bulgari au înregistrat progrese suficiente în implementarea angajamentelor asumate prin aderarea la UE, deşi trebuie să îmbunătăţească anumite elemente, anunţă Comisia Europeană, subliniind că decizia de anulare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare va trebui confirmată de alte instituţii, potrivit Mediafax. 

”În ultimul an, s-a observat consolidarea cadrului legal şi judiciar instituit în anii precedenţi. Transpunerea acestor rezultate pe termen lung va necesita determinare şi acţiuni suplimentare. Paşii făcuţi de Bulgaria pentru implementarea unor sisteme de monitorizare a acestui proces sunt esenţiale din acest punct de vedere”, se arată în Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"În plus faţă de angajamentul de a continua reformele în domeniul combaterii corupţiei, Comisia notează în special angajamentul exprimat de Guvernul bulgar în sensul instituirii de proceduri privind tragerea la răspundere a procurorului general, inclusiv în garantarea independenţei sistemului judiciar în conformitate cu recomandările Comisiei Veneţia", precizează raportul.

În continuare, anunță: "Comisia consideră că progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul MCV sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de Bulgaria în momentul aderării la UE. Bulgaria va trebui să continue să lucreze consistent pentru transpunerea angajamentelor specificate în acest raport în legislaţia concretă şi în continuarea implementării". 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25