"Bulgaria poate avea un rol major în rezolvarea crizei ucrainene"

Bulgaria ar putea juca un rol major în dezescaladarea situației din Ucraina, în normalizarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană, dar și a legăturilor Rusia - NATO, a declarat șeful Agenției Federale Ruse pentru Commonwealthul Statelor Independente (CIS), Konstantin Kosacev, după o întâlnire cu președintele parlamentului bulgar, Mikhail Mikov.

"Am vorbit despre situația referitoare la Ucraina, poziția UE și cea a Bulgariei. Trebuie să spun că președintele parlamentului a exprimat îngrijorare cu privire la evoluțiile din Ucraina și a modului în care radicalii au rupt practic țara după venirea la putere", a declarat Kosachev pentru Itar-Tass.

Mikov "s-a referit emoțiile alarmante venind dinspre minoritatea bulgară din Ucraina și a exprimat îngrijorări cu privire la faptul că UE contribuie la tensiuni și încearcă să înăsprească tensiunile împotriva Rusiei".

Potrivit șefului Agenției Federale Ruse pentru CIS, Mikov a spus că acest lucru vine în contradicție cu interesele UE și cu interesele cooperării ruso-bulgare.

"Dacă acest punct de vedere va prevala, Bulgaria ar putea deveni un element foarte important în cadrul UE, în cadrul NATO, un element al dezescaladării situației din Ucraina, al normalizării legăturilor Rusia - UE și Rusia - NATO pe care toată lumea pare că și le dorește, dar care întârzie să apară", a mai declarat Kosachev.

"Mi s-a părut că punctul nostru de vedere este primit cu înțelegere, deși el (Mikov) nu și-a exprimat părerea cu privire la evoluții", a adăugat Kosacev.

Bulgaria este dependentă în măsură de 89% de gazul natural rus iar poziția sa în contextul crizei ucrainene a fost mai degrabă ambiguă. Sofia este în același timp unul dintre principalii avocați ai proiectului South Stream, în legătură cu care Parlamentul European a  votat o rezoluție de suspendare. Unii analiști au numit Bulgaria "calul troian" din interiorul UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel