Bulgaria organizează alegeri anticipate în primăvară

Rosen Plevneliev
Rosen Plevneliev

Președintele Bulgar Rosen Plevneliev a confirmat vineri că țara sa va organiza alegeri anticipate în primăvară, argumentând că niciun partid nu a dorit să formeze un noi guvern după demisia Cabinetului Boiko Borisov, în urma protestelor de stradă ale bulgarilor.

"Ne străduim să organizăm cât mai rapid alegeri, vom face tot posibilul să depăşim criza şi să desemnăm un nou guvern legitim", a declarat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

  "Perioada prevăzută pentru alegeri este sfârşitul lunii aprilie - jumătatea lunii mai", a continuat şeful statului. Plevneliev spune că partidele parlamentare nu sunt de acord să îşi asume sarcina formării unui nou guvern în cadrul actualei legislaturi, care se va încheia la sfârşitul lunii iunie.

"Stabilitatea financiară şi instituţională a Bulgariei este garantată", a mai adăugat Plevneliev.

Parlamentul bulgar a aprobat joi demisia guvernului condus de premierul Boiko Borisov. Căderea Executivului a venit după ce bulgarii au ieșit în număr mare pe străzile din Sofia și alte orașe ale Bulgariei, nemulțumiți de facturile mari la electricitate. Evenimentele au escaladat, iar un tânăr s-a autoincendiat marți la Veliko Târnovo (centru), pe o trecere de pietoni și a decedat la scurt timp din cauza rănilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel