Urmărește emisiunea live


Bulgaria, îngrijorată de scăderea numărului de turiști români

Numărul turiștilor români care au vizitat Bulgaria a scăzut cu peste 50%, ceea ce înseamnă că mai mult de 110.000 de români au fost în tranzit în loc să-și petreacă vacanța în această țară, a afirmat Bayko Baykov, președintele Asociației bulgare a touroperatorilor, într-un interviu acordat agenției FOCUS News.

"Există un declin semnificativ al numărului de turiști din UE, de aproximativ 300.000, vedem o stabilizare a pieței în Germania, ceea ce este un indicator relativ bun dar din păcate este singurul pozitiv", a afirmat oficialul bulgar, citează Agerpres.

Scăderi semnificative au fost înregistrate și la numărul de turiști din Grecia (50%), Spania (12%), Italia (peste 35%), Olanda (peste 40%), Franța (50%) și Serbia (aproape 60%), a mai precizat Baykov.

"Este într-adevăr un declin semnificativ, fiind însoțit de reducerea prețurilor pachetelor turistice, ceea ce va scădea veniturile din turism anul viitor", a avertizat Baykov.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani numărul turiștilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel