Bulgaria e favorabilă integrării rapide a Balcanilor Occidentali în UE, cu o condiție

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Bulgaria este în favoarea integrării rapide a Balcanilor Occidentali în Uniunea Europeană, dar în același timp țara impune o condiție.  

Ministrul bulgar de Externe, Nikolai Milkov, a declarat luni că Bulgaria este în favoarea integrării rapide a Balcanilor Occidentali în Uniunea Europeană, dar cu condiţia ca drepturile bulgarilor de acolo să fie respectate, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a spus că integrarea Balcanilor Occidentali în UE este o chestiune cu semnificaţie imediată pentru Bulgaria "pentru că este mediul în care Bulgaria există şi îşi urmează politica sa externă, a mai susținut minstrul.

Avem o poziţie de principiu în sprijinul integrării Balcanilor Occidentali şi va fi cel mai bine dacă acest lucru se întâmplă cât mai rapid posibil, dar în acelaşi timp ar trebui să aibă loc în concordanţă cu principiile şi mecanismele stabilite şi puse în practică de către UE, a spus Milkov.

El a subliniat că Bulgaria apără drepturile "bulgarilor în aceste ţări, ale oamenilor care au conştiinţă de sine bulgară şi se simt bulgari în adâncul sufletului.

De asemenea Milkov a afirmat: "Aceste lucruri nu contravin obiectivului de integrare rapidă a Balcanilor Occidentali. Dimpotrivă: respectarea drepturilor omului, a dreptului de asociere, combaterea discursului şi a infracţiunilor bazate pe ură, toate sunt criterii pentru aderarea acestor ţări la UE.

Cu privire la Republica Macedonia de Nord, Milkov a spus că Bulgaria are o poziţie clară, întemeiată pe ceea ce UE a decis în legătură cu Skopje şi se bazează pe "propunerea franceză sau europeană, pentru a folosi propriile lui cuvinte. El a adăugat că propunerea a fost acceptată de toate statele membre, inclusiv Bulgaria, şi de Parlamentul de la Skopje. "Când ei vor îndeplini condiţiile, drumul va fi deschis pentru aderare, a afirmat el.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel