Bulgaria, destinația turistică preferată de români

Burgas, Bulgaria
Burgas, Bulgaria

Bulgaria este o destinaţie turistică atractivă şi este bine poziţionată în regiune, arată rezultatele unui studiu realizat de Gallup International pe cinci pieţe importante pentru sectorul bulgar al turismului: Germania, Marea Britanie, Rusia, România şi Serbia. 

Bulgaria este cea mai importantă destinaţie pentru turiştii din România (71%) şi Rusia (66%), dar este apreciată şi de cei din Germania, Marea Britanie şi Serbia. Aproximativ 57% dintre adulţii care au răspuns la acest studiu au declarat că Bulgaria este o destinaţie turistică atractivă. Comparativ cu alte ţări din regiune, Bulgaria este foarte aproape de ţări cu tradiţie în sectorul turismului: Croaţia (văzută de 62% din respondenţi ca atractivă) şi Turcia (63%). În regiune, cea mai importantă destinaţie turistică rămâne Grecia (81%), în timp ce România şi Serbia, cu 46% şi, respectiv, 43%, sunt mult în urma Turciei, Croaţiei şi Bulgariei. În medie, Bulgaria a fost vizitată de aproximativ 22% dintre respondenţii din Germania, Marea Britanie, Rusia, România şi Serbia, cel mai mult de către români (47% din adulţii care au răspuns la acest studiu, sau aproape 10 milioane de persoane).

Planuri pentru șase milioane de turiști

Ruşii, românii şi britanicii s-au declarat cei mai încântaţi de vizitele lor în Bulgaria. Conform Gallup International, sectorul bulgar al turismului ar trebui să investească în reclamă şi marketing pentru a-şi dezvolta potenţialul. Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a declarat recent: 'Sperăm să avem şase milioane de turişti străini în această vară, în perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori străini. Tendinţa este pozitivă şi solidă'. Autorităţile de la Sofia vor să atragă zece milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, susţine ministrul Turismului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel