Bulgaria a ratificat acordul privind blocul aerian comun cu România. Vezi care vor fi consecinţele

bilete_avion_lowcost
bilete_avion_lowcost

Parlamentul de la Sofia a ratificat miercuri acordul privind blocul aerian comun dintre România şi Bulgaria. Decizia a fost luată cu unanimitate, toţi cei 88 parlamentari prezenţi au votat 'pentru'.

Acordul privind blocul aerian comun dintre România şi Bulgaria a fost semnat la Bruxelles în decembrie 2011. Biletele de avion ale companiilor aeriene care operează în România ar putea fi mai ieftine din 2013, odată cu intrarea în funcţiune a blocului aerian comun dintre România şi Bulgaria, a declarat atunci pentru Agerpres Bogdan Donciu, Director general adjunct al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian.

'Prin aprobarea pachetelor legislative Single European Sky, Uniunea Europeană doreşte reducerea emisiilor de CO2, dar şi îmbunătăţirea timpilor de trafic aerian odată cu reducerea costurilor operaţionale ale companiilor aeriene şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea securităţii. Bazele blocului funcţional aerian româno-bulgar au fost puse în 2004, în 2008 au fost finalizate studiile de fezabilitate, iar în prezent o echipă de 70 de controlori de trafic din România şi Bulgaria şi 30 de piloţi din Franţa efectuează o simulare a modului în care va funcţiona organizarea de trafic comună. Până în decembrie 2012, blocul va fi funcţional, iar din 2013 traficul aerian se va desfăşura după noua formulă în România şi Bulgaria', a spus Bogdan Donciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel