Iulian Bulai, prins cu minciuna. RRA prezintă public dovezile care arată că parlamentarul USR nu a spus adevărul

Radio România Actualități(RRA) a transmis un mesaj oficial ca urmare a atacului lansat de Iulian Bulai, care se arăta revoltat că instituția nu ar fi transmis mai multe știri despre USR și PNL. RRA vine cu dovezi și cu banda martor care arată că nici una din acuzațiile făcute de Bulai nu se confirmă.

Dovezile prezentate de Radio România Actualități arată că Iulian Bulai nu a spus adevărul. 

"În legătură cu afirmațiile făcute în mediul online de către domnul Iulian Bulai, deputat USR PLUS și președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților și preluate de o serie de publicații, RRA, principalul post public al SRR, se vede nevoit să facă următoarele precizări:

-niciuna dintre afirmațiile domniei sale legate de activitatea RRA nu se confirmă, lucru probat prin înregistrarea martor a transmisiei postului, prin conținutul site-ului RRA și transcrierile Agenției RADOR a SRR;

- acuzațiile de cenzură sunt nejustificate câtă vreme de selecția și paginarea informațiilor din buletinele și radiojurnalele RRA se ocupă doar ziariști și responsabili editoriali ai postului; această acuzație poate fi interpretată ca o jignire adusă profesionalismului jurnaliștilor noștri de către cineva care încearcă să impună anumite subiecte politice pe agenda editorială," arată RRA.  

1. Referitor la declarațiile ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, de vineri seara, 09 ianuarie

 

Ce spune Bulai(extras din mesajul de pe Facebook, scris pe data de 8 ianuarie): "Acum cateva ore, colegul meu, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a avut o dezbatere la minister despre campania de vaccinare. Nu s-a dat nimic pe postul național. Scopul radioului este să informeze. Să transmită chiar în direct această dezbatere. Sabotare totală", scria Iulian Bulai. 

Ce spune RRA: "S-a creat o confuzie între webinarul  organizat pe facebook de către Colegiul Medicilor, încheiat după ora 22 și unde a fost invitat și dl. V.Voiculescu,  și amplul interviu acordat, în paralel, de ministrul sănătății, postului TV DIGI 24 (începând cu ora 20).

De la ambele, RRA a difuzat declarații, reportaje și știri în cursul serii (începând cu ora 22, când webinarul încă nu se terminase) și continuând pe parcursul serii și al dimineții, după cum urmează:

Rj.22:00 - prima știre din Rj.- webinar: Vlad Voiculescu - text; V. Gheorghiță - voce;

Agenda globală : primul material- ora 22.16- reportaj webinar(2.30”)-  A.Turea (voci: dr.B.Mahler și V.Voiculescu; text- dr.A.Marinescu);

Buletin stiri: 23:00- știre (prima) Vlad Voiculescu (OUG plată personal care participă la campania de vaccinare)- declarație la DIGI TV

Buletin știri 24:00- 3 știri din domeniul sănătății (comunicat M.Sănătății,  V.Voiculescu- pe tema call center și platformă vaccinare; voce V.Gheorghiță-prioritizare) 

Buletin știri 02:00 știre V.Voiculescu- OUG plata personal medical- declarație la DIGI TV

Buletin stiri 05:00 știre  V.Voiculescu- platformă programare-declaratie la webinar

Buletin știri 06:00 știri- prima- V.Voiculescu- OUG plata personal medical- declarație la

DIGI TV;   a doua știre- V.Gheorghiță-voce webinar - grupe prioritare

Rj.07:00-  reportaj A.Turea- de la webinar- voci : V.Voiculescu și V.Gheorghiță;

Buletin știri 08:00 știre V.Voiculescu- plata personal medical- declarație la DIGI TV

 

2. Referitor la campania națională de vaccinare

 

RRA, alături de de celelalte posturi ale SRR, este foarte implicat în mediatizarea Campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, reflectând, pe de o parte, activitatea și datele oferite de organismele responsabile și, pe de altă parte, realizând propriile transmisiuni directe, interviuri, emisiuni, corespondențe (interne și externe!), rubrici și știri (zilnice, din oră în oră- dacă este cazul sau ori de căte ori este nevoie!). În acest fel, RRA și întreaga instituție SRR își respectă atât misiunea publică, cât și Parteneriatul încheiat cu Guvernul României privind informarea corectă a cetățenilor despre campania de vaccinare,

 

3. Referitor la întâlnirile președintelui României Klaus Iohannis

În legătură cu informațiile legate de întâlnirile separate ale președintelui României, Klaus Iohannis,  cu prim-ministrul și miniștrii din partea USR-PLUS (joi, 7 ianuarie), respectiv cu cei din partea PNL (vineri, 8 ianuarie), RRA a difuzat în fiecare dintre aceste zile știri cu singurele informații disponibile și sigure – cele oferite de Administrația Prezidențială. După întâlniri nu au existat niciun fel de comunicate oficiale de presă sau declarații ale Președintelui României sau Prim- ministrului astfel încât  să poată fi invocat articolul 9 din Legea 41/1994, asa cum greșit face referire  și interpretează  dl deputat Iulian Bulai. De altfel, în mass-media românești (agenții de presă, posturi radio-tv, site-uri) nu există niciun fel de informații oficiale despre aceste întâlniri," arată RRA. 

 

4. Referitor la declarațiile ministrului economiei, Claudiu Năsui

 

Ce spunea Iulian Bulai despre Claudiu Năsui: "Ieri, colegul meu, Claudiu Nasui, ministrul economiei, a descoperit salarii uriașe de 33.000 de euro lunar, la un institut de cercetare, sau 17.000 de euro la ASF. Claudiu Năsui a propus plafonarea acestor salarii și crearea unui sistem corect de salarizare. E plin internetul cu știrea asta. Radioul Public nu a dat nimic, nici despre cele găsite în instituțiile din subordine, și nici despre reforma propusă. Sabotare pe față" 

Ce spune RRA: 

"RRA a informat despre poziția exprimată de ministrul economiei, iar afirmațiile de joi, 7 ianuarie a.c., ale ministrului Claudiu Nasui se regăsesc și pot fi vizualizate pe site-ul RRA : http://www.romania-actualitati.ro/mobile/companiile-de-stat-trebuie-reformate-masiv-apreciaza-claudiu-nasui-149711"

5. Referitor la prezența membrilor Guvernului Câțu în programele RRA

 

Ce spunea Iulian Bulai: "Radioul Public este departe de acest ideal. A rămas o portavoce PSD, care acum sabotează campanii naționale în plină pandemie și nu informează populația despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern"

Ce spune RRA: "În conformitate cu monitorizarea lunară a echilibrului politic  transmisă cu regularitate CA dar și CNA, din 22 decembrie 2020 și până la momentul afirmațiilor dlui deputat Iulian Bulai, prezența politică pe post a reprezentanților Guvernului a fost de aproape 50%, urmată de Președintele României și apoi partidele politice.

RRA este principalul post al SRR -  un serviciu public de interes național aflat în slujba cetățeanului, ale cărui autonomie și independență editorială sunt ”garantate prin lege, iar programele  sunt ocrotite de orice ingerință a autorităților publice,  precum și de influențele oricăror partide, formațiuni social-politice, sindicale, organisme comerciale și economice sau grupuri de presiune ” (Legea 41/1994)," se arată în comunicatul Radio România Actualități"

 

Ce susținea Iulian Bulai pe 8 ianuarie. Mesajul integral, pentru un tablou complet

 

Publicăm mai jos mesajul integral transmis pe Facebook de Iulian Bulai, pe data de 8 ianuarie: 

"Radioul Public sau SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) are ca scop informarea publică. Informare nepartizană și nestingherită politic. Radioul Public este departe de acest ideal. A rămas o portavoce PSD, care acum sabotează campanii naționale în plină pandemie și nu informează populația despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern. Iată cum stă treaba la Radio România Actualități, principalul canal SRR:Acum cateva ore, colegul meu, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a avut o dezbatere la minister despre campania de vaccinare. Nu s-a dat nimic pe postul național. Scopul radioului este să informeze. Să transmită chiar în direct această dezbatere. Sabotare totală. Ieri, colegul meu, Claudiu Nasui, ministrul economiei, a descoperit salarii uriașe de 33.000 de euro lunar, la un institut de cercetare, sau 17.000 de euro la ASF. Claudiu Năsui a propus plafonarea acestor salarii și crearea unui sistem corect de salarizare. E plin internetul cu știrea asta. Radioul Public nu a dat nimic, nici despre cele găsite în instituțiile din subordine, și nici despre reforma propusă. Sabotare pe față. Radioul public face cenzură. Aproape nimic despre activitatea miniștrilor UDMR. Situație similară și față de activitatea miniștriilor PNL.Radioul Public a făcut, în schimb, știre cu opinia Gabrielei Firea despre liberalizarea pieței energetice. Așa arată o instituție parazitată de PSD de sus până jos. O instituție care nu își mai justifică existența dacă nu este reformată și nu revine la scopul ei inițial – informarea fiecărui român, în casele și mașinile unde se ascultă acest radio public. Avem nevoie de reformă și aici. Menirea Radioului Public este să informeze, nu să saboteze diseminarea informațiilor publice.Când va începe sesiunea parlamentară, vom dezbate și rapoartele de activitate anuală ale SRR. La ce prestație are acum această instituție, nu am nicio îndoială că vor fi respinse. SRR are nevoie de aer proaspăt. PS: Respectele mele merg spre jurnalistii integri care rezistă acolo, în ciuda acestei rețele de cenzură de tip comunist instalată la SRR," spunea Iulian Bulai. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy