EXCLUSIV  Bulai, incident în trafic. Surugiu: Și eu sunt înjurat aproape zilnic

Politia
Politia

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a explicat cum trebuie să acţioneze poliţiştii în cazul în care sunt semnalate cazuri de violenţă în trafic. 

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a făcut o serie de precizări referitoare la cazul incidentului în trafic relatat de către sociologul Ana Bulai.

„Din punctul meu de vedere, poliţia, atunci când merge la faţa locului trebuie să constate ceva iar atunci, în cazul doamnei sociolog, dacă nu sunt urme şi poate că acel cetăţean a pus doar mâna pe maşină, ce cercetare să facă dacă maşina nu prezintă urme de distrugere? Dar dacă i-a luat doamna Bulai numărul de înmatriculare, atunci poliţistul este obligat să îl dea la verificat, să-l identifice, să-l cheme la sediul secţiei de poliţie şi să îi pună pe amândoi faţă în faţă. Pentru că trebuie să asculţi ambele părţi", a declarat Iulian Surugiu pentru DC News.

Plângere la secţia de poliţie

"Dacă a fost şi înjurată şi i s-a vorbit urât are posibilitatea să depună o plângere la secţia de poliţie – sau dacă a venit echipa de poliţie aceasta întocmeşte un proces verbal prin care scrie ceea ce s-a întâmplat acolo, iar ulterior cercetările sunt demarate. Din păcate, îmi este foarte greu să recunosc, însă eu circul cu o maşină foarte mică, am şi părul alb, iar când mă văd tinerii care conduc diferite maşini sunt înjurat aproape zilnic. Ce pot să fac? Astfel de situaţii sunt foarte greu de probat. El poate spune că vorbea cu oricine altcineva", precizează interlocutorul nostru.

Cât priveşte utilitatea în astfel de cazuri a camerelor video montate în autoturisme, Iulian Surugiu apreciază că "acestea sunt de folos, imaginile ajută la cercetare. Dar dacă părţile ajung în instanţă s-ar putea să aibă surpriza ca imaginile să nu fie luate în considerare pentru că nu e omologată camera. Eu cred că soluţia stă în educaţie, iar domnii politicieni să facă drumuri bune.”

Vezi şi:Ana Bulai, incident în trafic. Val Vâlcu: Acest lucru surprinde

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel