Bugetul Primăriei Capitalei a fost diminuat

imaginea-panoramica-si-universitatea_-bucuresti
imaginea-panoramica-si-universitatea_-bucuresti

Bugetul Capitalei a fost scăzut cu 478 de milioane de lei.  Cele mai mari sume au fost luate de la cheltuieli de personal şi funcţionare a Primăriei Generale, de la transporturi, investiţii şi infrastructură şi de la dezvoltare şi locuinţe.

Hotărârea adoptată, miercuri, de Consiliul General al Municipiului București, arată că de la Administraţia Străzilor s-a luat suma de 23 milioane lei, de la Adminstraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) - 10 milioane lei, de la cheltuieli de personal şi funcţionare a Primăriei Capitalei s-au tăiat 93 milioane lei, de la Învăţământ - 41 milioane lei, de la transporturi, investiţii, infrastructură - 93 milioane lei, de la cultură, recreere şi religie - 17 milioane lei şi de la dezvoltare locuinţe - 55 milioane lei.

Totuși, banii pentru plata subvenţiilor la RADET şi RATB nu s-au mai tăiat. Suma de 85 de milioane de lei propusă iniţial pentru diminuare, a fost amânată pentru anul următor. Consilierii municipali au alocat 20 de milioane de lei pentru lucrările la diametrala Buzeşti - Berzei - Uranus, 20 de milioane de lei pentru protecţia împotriva incendiilor şi 3 milioane lei pentru consolidarea sediului Primăriei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a motivat rectificarea prin faptul că nu a primit de la Guvern 300 milioane lei pentru stadionul Lia Manoliu şi de la Ministerul Finanţelor 310 milioane lei, reprezentând sumele din taxele şi impozitele locale, potrivit Cotidianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel