Bugetul Pentagonului, promulgat. Sunt fonduri pentru susţinerea Ucrainei

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, luni, bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei.

"Luni, 27 decembrie, preşedintele a promulgat Legea de autorizare a finanţării pentru apărare (NDAA) pentru anul fiscal 2022, care permite alocarea de fonduri în principal pentru programe ale Departamentului Apărării şi pentru construcţii militare, pentru programe de securitate naţională ale Departamentului Energiei şi pentru proiecte ale serviciilor de informaţii; este prevăzută o majorare a salariului de bază în armată şi în alte structuri care au legături cu forţele armate americane", anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

Senatul Statelor Unite a aprobat, pe 15 decembrie, un buget anual al Departamentului Apărării în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute inclusiv fonduri pentru asistenţă militară destinată Ucrainei, în contextul tensiunilor cu Rusia, precum şi pentru contracararea Chinei. Bugetul apărării a fost suplimentat cu 5% faţă de cel de anul trecut, la finalul negocierilor intense între liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican privind politicile de contracarare a Rusiei şi Chinei.

CITEŞTE ŞI Un raport al Pentagonului a scos la iveală activitatea extremistă a peste 100 de militari

Câţi bani sunt alocaţi pentru susţinerea Ucrainei

Planul bugetar prevede alocarea a 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate destinată Ucrainei, pe fondul tensiunilor cu Rusia. De asemenea, este prevăzută suma de patru miliarde de dolari pentru Iniţiativa de Apărare a Europei şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în materie de securitate în zona Mării Baltice.

În scopul contracarării Chinei, planul bugetar prevede alocarea a 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa Descurajării militare în Pacific, iar Congresul SUA asumă angajamentul de a oferi finanţare Taiwanului, în caz de necesitate. Pentagonul nu va putea achiziţiona echipamente militare fabricate cu produse obţinute prin muncă forţată prestată în regiunea chineză Xinjiang, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel