Bugetul de stat pe 2022, supus aprobării Parlamentului joi

foto Facebook Camera Deputaților
foto Facebook Camera Deputaților

 Conducerea Parlamentului a stabilit calendarul privind dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pe anul 2022. 

Documentul va fi supus aprobării plenului joi, după prânz. Guvernul Ciucă a aprobat luni proiectul de buget și l-a trimis Parlamentului. Conform calendarului stabilit de conducerea Parlamentului, amendamentele la Legea bugetului pot fi depuse până marți, la ora 14.00.

Ulterior, vor fi ședințele din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului. Bugetul de stat pe anul 2022 va fi supus aprobării joi, după prânz. Ședința în plenul reunit va începe înainte de prânz, anunță surse din Parlament, potrivit Mediafax.

Premierul Nicolae Ciucă: Un buget echilibrat, responsabil și realist

Bugetul pe anul 2022 va fi unul echilibrat, responsabil și realist, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că bugetul nu prevede creșterea taxelor și a impozitelor. „Nu vom pune presiune pe mediul de afaceri”, adaugă Ciucă.

„Vom aproba un buget echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de UE”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că bugetul pe 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare.

„Elaborarea bugetului e rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România. Mă refer la criza sanitară, șocul prețurilor la energie...”, adaugă premierul.

El precizează că filosofia bugetului se fundamentează pe stabilitate și predictibilitate.

„Nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri. (...) Reducerea birocrației, extinderea digitalizării și reconsiderarea priorităților de finanțare în acord cu agenda europeană sunt coordonate respectate în bugetul pentru anul viitor”, subliniază Ciucă.

Aprobarea bugetului de stat pe 2022 și a celui asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 se află pe agenda ședinței de luni a Executivului.

Președintele PNL, Florin Cîțu, și-a arătat nemulțumirea că nu au fost alocate 7% din PIB pentru investiții, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel