Bugetul de stat pe 2015, în dezbaterea Parlamentului, vineri, 19 decembrie

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit, sâmbătă, calendarul dezbaterii proiectului de buget pe 2015, astfel încât acesta să intre în dezbaterea plenului Parlamentului vineri, 19 decembrie. Potrivit senatorul PSD Cristian Dumitrescu, se intenționează că bugetul pentru anul viitor să fie adoptat două zile mai târziu, dată care coincide cu ziua în care preşedintele ales Klaus Iohannis depune jurământul.

De sâmbătă până luni la ora 12:00, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatoriii vor putea depune amendamente la proiectul de buget de stat şi la cel al asigurărilor sociale, a declarat după şedinţa Birourile Permanente reunite ale Parlamentului, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, precizează Mediafax.

Acesta a mai adăugat că luni va avea loc centralizarea amendamentelor, pentru ca marţi dimineaţă să aibă loc şedinţele commune ale Camerei Deputaţilor de specialitate cu prezenţa miniştrilor pentru domeniile respective pentru a fi avizate.

Buget 2015. Cristian Preda: Toţi rataţii politicii româneşti fac guvernul acum

Dezbaterea în Comisiile de buget va începe tot marţi, astfel încât raportul să fie elaborat joi seara.

De asemenea, potrivit senatorului PSD, tot joi va avea loc o şedinţă a Birourile Permanente reunite, pentru a se stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

"Dezbaterea în plen va începe vineri dimineaţă şi se va desfăşura şi duminică cu speranţa că vom putea să-l adoptăm duminică, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm", a arătat Dumitrescu, încrezător că bugetul va fi promulgat înainte de 1 ianuarie.

"Nu pot să ştiu dacă se va extinde, dar ţinând cont de experienţa anilor trecuţi, bugetul va fi adoptat înainte de finalizarea activităţii în Parlament şi vom intra în 2015 cu bugetul promulgat", a mai spus Dumitrescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel