Bugetul Capitalei, aprobat. Ce spune Gabriela Firea

Proiectul de hotarare privind bugetul propriu al municipiului Bucuresti pe anul 2020 a fost aprobat, vineri de către consilierii generali.

Astfel, 33 de consilieri au votat 'pentru' (24-PSD, 4-PMP, 3-ALDE si 2 PNL), 3 consilieri s-au abtinut (1 PNL si 2 USR) alti 12 consilieri USR si 3 consilieri PNL au votat 'impotriva'.

"Trebuia sa fie Gabriela Firea Primar General si Ludovic Orban Premier ca sa aflam unde este democratie si unde nu.

La Primăria Capitalei este cu adevarat democrație pentru că bugetul institutiei pentru anul 2020 a parcurs toate etapele legale in materie de transparenta, a fost in consultare publica, iar acum este dezbatut de membrii partidelor politice reprezentate in Consiliul general. S-au discutat amendamente, iar majoritatea va decide!

In schimb, Guvernul, condus de Ludovic Orban, a ales sa-si asume, fara dezbatere, răspunderea pe buget in Parlament!

"Interesul cetatenilor trebuie sa primeze in fata interesului politic", a declarat Gabriela Firea.

518 milioane euro pentru proiectele de fluidizare a traficului

In ceea ce priveste bugetul, Edilul Sef a explicat ca este vorba despre "un buget realist, chiar dacă nu e generos – am adaptat alocările primite din bugetul de stat și am estimat ce alte venituri prognozăm să obținem.

Cheltuielile le-am planificat, de asemenea, cumpătat – având în vedere situația financiară actuală.

Precizez că nu există alocări în buget pentru companiile municipale, acestea nu au o prealocare, un capitol separat în bugetul Municipiului București. Primăria Capitalei face plăți către aceste companii doar în baza facturilor și doar în situația în care am contractat de la acestea servicii/lucrări. Practic, avem același mod de relaționare ca și cu orice alt operator economic.

Vezi și: BREAKING NEWS Doi consilieri PNL au votat Bugetul Capitalei. Violeta Alexandru îi EXCLUDE: Dacă se simt bine la PSD, vor face politică acolo

In ceea ce priveste alocarile propriu-zise cele mai mari sume sunt alocate domeniilor prioritare:

- aprox. 518 milioane euro - suma alocată pentru proiectele de fluidizare a traficului, care contribuie și la combaterea poluării din Capitală: infrastructură, continuarea programului de înnoire a parcului auto al STB, subvenția pentru transportul public. Din această sumă, 165,7 milioane euro sunt pentru cele 430 de noi mijloace de transport și un rest de plată la cele 400 de autobuze livrate deja.

- aprox. 100 de milioane de euro alocăm anul acesta în domeniul sănătății, prioritare fiind construcția Spitalului Metropolitan, continuarea investițiilor, modernizarea și dotarea, atât a celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, cât și a celor peste 600 de cabinete școlare, pentru achiziția de apartamente destinate personalului medical, dar și pentru proiectele derulate de ASSMB.

- alte 45 de milioane de euro sunt prevăzute pentru consolidărilor, 115 milioane de euro pentru proiectele din domeniul asistenței sociale, iar pentru serviciile publice precum termoficare, iluminat public, apă și canalizare, alocăm 223 milioane euro".

Domeniul culturii are o alocare de 153 milioane euro, adică aprox. 10% din bugetul Capitalei – care reprezintă bugetul a 28 de instituții: 14 teatre, 2 instituții de spectacol dedicate copiilor altele decât teatrele, 4 așezăminte culturale, 2 muzee, o Biblioteca Metropolitana cu 34 filiale in toate sectoarele și cinci instituții de evenimente.

Iar in ceea ce priveste contribuția Primariei Capitalei la organizarea UEFA 2020 se ridică în acest an la 12,5 milioane euro - sumă care acoperă obligațiile asumate de Primăria Capitalei, prin contractul semnat în anul 2014 cu UEFA, în vederea organizării la București a Campionatului European de Fotbal 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel