Bugetul Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ar putea fi diminuat

Bugetul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic ar putea fi diminuat cu 33,9 milioane lei, ajungând la 130 de milioane de lei, conform unui proiect de rectificare bugetară care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei. 

Astfel, 4,1 milioane de lei vor scădea din suma totală de 6 milioane de lei destinată proiectării lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor şi creşterea calităţii arhitectural-ambientale a acestora. Creditele de angajament rămân nemodificate.

Alte proiecte de la care se diminuează sume în acest an (creditele de angajament rămân nemodificate) sunt situate în: str. Blănari nr. 2, str. Spătarului nr. 36, str. Biserica Enei nr. 14, str. Mihail Kogălniceanu nr. 30, str. Vânători nr. 17, str. Academiei n.r 3-5, b-dul Gheorghe Magheru nr. 27, str. Franceză nr. 52. Pe de altă parte, sunt şi proiecte în cazul cărora sumele sunt suplimentate (str. Blănari nr.6, str, Ştirbei Vodă nr. 20), iar pe listă au fost introduse şi poziţii noi (str. Lipscani nr. 70, str. Lipscani nr. 75, str. Mătăsari nr. 44, str. Bărăţiei nr. 50). La capitolul Combustibil şi energie, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif vor fi majorate cu 100 de milioane de lei, ajungând la 574 milioane lei.

Este vorba despre suma alocată Municipiului Bucureşti din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului (bani acordaţi unor unităţi administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică). Vor fi acordaţi în plus 100 de milioane de lei şi pentru subvenţiile destinate transportului în comun, care ajung astfel la un total de 900 de milioane de lei.

Bugetul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti urmează să fie suplimentat cu 7,9 milioane lei, ajungând la 132 de milioane de lei. Va fi majorat, în esenţă, capitolul bunuri şi servicii, în cadrul căruia sunt prevăzuţi un plus de 3,7 milioane lei pentru apă, canal şi salubritate. Se mai diminuează cu un total de 29,9 milioane de lei şi sumele prevăzute pentru diverse proiecte de infrastructură. Este vorba despre o scădere de 12 milioane de lei (din 39,8 milioane) pentru Supralărgire Fabrica de Glucoză şi de o diminuare de 27 de milioane de lei (dintr-un total de 77,2 milioane) la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire bd. Ghencea şi str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Pe de altă parte, se suplimentează cu 11 milioane de lei pentru Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti şi cu un milion de lei pentru Străpungere bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu-intersecţia Vitan Bârzeşti Etapa II. Bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ar urma să fie diminuat cu 38 de milioane de lei, dintre care 36,4 milioane reprezintă cheltuieli de personal.

Totodată, potrivit referatului de specialitate, Direcţia Generală Management Proiecte cu Finanţare Externă a solicitat diminuarea cu 50 de milioane de lei a prevederilor aprobate pentru proiectul 'Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor canale colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa - Etapa II', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel