Buget transporturi. Câţi bani merg la investiţii, în 2021

 Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Transporturilor promite "record" investiţional în 2021. 

"Într-un an dificil din punct de vedere bugetar, mă bucur nespus să anunț respectarea promisiunii de record investițional în transporturi pentru 2021. Proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv și trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi și Infrastructură în anul acesta. O creștere de aproape 10% față de execuția din 2020.Pentru investițiile din fonduri europene, avem alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu și o creștere de mai mult de 30% față de 2020.

Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară și aeroportuară din fonduri europene!Am dat o atenție deosebită domeniului feroviar în acest an. Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreținerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, creștere de 16,53%. Reînnoim calea ferată!

De asemenea, avem creșteri de 60% la alocarea pentru reparații curente ale infrastructurii feroviare.Am crescut și suma alocată întreținerii infrastructurii rutiere! Cu 10% față de execuția preliminată din 2020, adică până la 617 milioane lei. Am spus de la debutul mandatului că bani vor fi. Constructorii și managerii au primit de la mine mesajul să lucreze cât pot de mult pentru că e nevoie să creștem România împreună", anunţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel