Buget european. Negrescu: Acord ISTORIC! Soluţie pentru relansarea economică a României

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Europarlamentarul Victor Negrescu vine cu noi detalii despre bugetul european.

"Parlamentul European a obținut un acord istoric privind viitorul buget european. 1,8 trilioane de euro, incluzând și planul de relansare economică, pentru prioritățile cetățenilor europeni.

Grupul nostru politic a solicitat și a obținut:

- triplarea bugetului pentru programul pentru sănătate;

- creșterea fondurilor pentru educație și tineret cu 2,2 miliarde de euro;- creșterea bugetului pentru cercetare cu 4 miliarde de euro;

- și creșteri similare pentru programele în domeniul culturii, digitalizării, infrastructurii, agriculturii și antreprenoriatului", explică Victor Negrescu.

Negrescu: "Soluţie pentru relansarea României"

"În intervenția mea din plenul Parlamentului European am declarat că familia noastră politică va lupta în continuare pentru o relansare economică sustenabilă și un răspuns eficient la noile provocări ridicate de pandemie și de evoluțiile tehnologice. Este central ca aceste resurse financiare să ajungă cât mai repede la beneficiari iar programele să înceapă în cel mai scurt timp, în toate statele membre.

În România resursele europene reprezintă soluția pentru relansarea economică în contextul unei guvernări incapabile să gestioneze adecvat criza. Pentru asta, trebuie să evităm întârzierile și să ne asigurăm că banii europeni vor fi cheltuiți transparent ca urmare a consultărilor realizate cu partenerii sociali și societatea civilă din fiecare stat membru", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel