Buget anul 2020. Fifor, atac dur la Cîțu

Senatorul PSD Arad Mihai Fifor critică opţiunea premierului Ludovic Orban pentru angajarea răspunderii în cazul legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020.

 Fifor a arătat că se încearcă 'limitarea rolului Parlamentului'.

'Este pentru prima oară de la Revoluţie când un guvern încearcă să limiteze rolul Parlamentului în jocul democratic din România, asumându-şi răspunderea pe bandă rulantă pe o serie de legi extrem de importante. Un guvern responsabil nu poate să-şi permită să ignore cea mai reprezentativă instituţie a statului român, Parlamentul, asumându-şi răspunderea pe legea bugetului de stat şi pe legea asigurărilor sociale. România are nevoie de un buget dezbătut în Parlament şi nu de unul făcut pe genunchi de ministrul Cîţu, care am văzut ce dezastru a produs în zona finanţelor, de când a fost numit în funcţie', a afirmat Mihai Fifor, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Sume imense de la Sănătate care se vor tăia

Senatorul a arătat că, prin bugetul propus, se vor tăia 'sume imense' de la Sănătate 'pentru a da bugete mai mari în orice altă parte decât în sistemul medical sau în cel de învăţământ'. 'Nu e posibil să tai fonduri substanţiale de la investiţii, în special de la PNDL, pentru a majora cheltuielile Guvernului. Şi din aceste motive, bugetul trebuie dezbătut în Parlament după regulile unei democraţii sănătoase, iar aleşii tuturor partidelor trebuie să aibă ocazia să-şi susţină amendamentele. De asemenea, partenerii sociali au dreptul să îşi exprime un punct de vedere. Aşa se întâmplă într-o democraţie, aşa s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în România', a mai spus Fifor.

De asemenea, el a susţinut că o eventuală asumare a răspunderii 'ar lăsa România fără buget până în primăvară, având în vedere că acest demers a fost deja declarat neconstituţional şi cu siguranţă o nouă sesizare va fi admisă de Curtea Constituţională', relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel