Buget 2021, salarii, alocații, HoReCa. Elena Cristian: Mai dau o informație obținută pe surse

Elena Cristian
Elena Cristian

„Economia nu merge”, a spus Elena Cristian, redactor șef DC Business, precizând că, din punctul său de vedere, în România, „lucrurile sunt destul de grave”.

„Bugetul va ajunge în Parlament, probabil, undeva în cursul lunii februarie. Încă se fac simulări. (...) Potrivit unor surse din Ministerul de Finanțe, se lucrează pe mai multe scenarii. Sigur că știți scenariul fără nicio majorare în 2021, înghețări de salarii la bugetari, reduceri de venituri prin diminuarea sporurilor la bugetari, înghețarea alocațiilor. Se fac și simulări - repet, simulări, nu știu dacă vor fi incluse sau nu - pe creșterea unor taxe”, a spus Elena Cristian, marți după-amiază, într-o intervenție la Antena 3. 

„Simulări din toate părțile”, a continuat Elena Cristian. „Șanse de împrumuturi foarte mari nu prea mai sunt, am ajuns la un prag critic, economia nu merge, metode de relansare economică nu am văzut să fie, nu există ceva concret, se lucrează. În aceste momente, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt destul de grave”, a subliniat Elena Cristian. 

Ulterior, a adăugat: „Mai dau o informație obținută pe surse: Guvernul merge pe variante potrivit cărora toate sectoarele economice vor crește în acest an. Să-mi spună mie cineva că HoReCa va crește în acest an și alte domenii care au fost lovite crunt de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă.”

„Eu sper că nu se va ajunge la majorarea TVA!”, a mai spus Elena Cristian. 

VEZI ȘI: Elena Cristian: Două întrebări despre bugetul pe 2021 la care premierul Cîțu nu vrea în ruptul capului să răspundă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel