Buget 2019. Budăi, discuţii cu Teodorovici: Am recalculat

Mihai Ciobanu / 03 feb 2019 / 23:29 Salveaza PDF Comentarii
Marius Budai
Marius Budai

Bugetul din acest an va fi unul al investiţiilor, dar măsurile pentru salariaţi şi pensionari vor continua, a declarat, duminică seara, la România TV, ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi. 

"Va fi într-adevăr un buget al investiţiilor, un buget al investiţiilor la nivel naţional, dar şi un buget al investiţiilor la nivel local, prin continuarea acelui program de dezvoltare locală. Dar măsurile pentru salariaţi şi pensionari vor continua aşa cum am spus şi am prezentat tot timpul", a afirmat Budăi. Întrebat dacă vor fi bani pentru pensii şi salarii şi pentru majorarea acestora, ministrul Muncii a subliniat că a avut duminică dimineaţa o întâlnire cu ministrul Finanţelor şi au recalculat pentru a se asigura că nu vor fi sincope. 

Noi calcule făcute cu ministrul Finanţelor"De dimineaţă am mai avut o întâlnire cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor şi, împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, am reluat amândoi hârtiile, am recalculat, am vrut să ne asigurăm... Am spus de multe ori: noi măsurăm de zece ori şi tăiem odată. Şi clar ne-am liniştit pe această speţă. Pe tot ce înseamnă indemnizaţii ale persoanelor cu handicap, tot ce înseamnă alocaţii de susţinere a familiei, tot ce înseamnă pensii, tot ce înseamnă salarii să fim cu cifrele la zi, actualizate, cât mai corecte şi cât mai pozitive în această direcţie pentru a ne asigura că pe tot parcursul anului nu vom avea sincope, pentru că noi vrem să-l gândim, în special Ministerul Finanţelor şi noi Guvernul, per ansamblu, ca un an important pentru investiţii.

Avem proiecte mature, deja lucrate în 2017-2018, pe care vrem să le scoatem la implementare în acest an, avem de continuat absorbţia fondurilor europene şi de implementat la nivel local acest program PNDL2 şi dacă aţi avea o discuţie cu primarii din ţară să vedeţi cât de important este acest program pentru satul românesc...", a mai spus Marius Budăi. 

Vezi şi: Dragnea, candidatul PSD la prezidenţiale? Vasilescu: Sunt şanse mari

Când te poţi trezi cu Fiscul la uşă


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23