Buget 2019. Teodorovici, precizări

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a făcut o serie de precizări legate de bugetul de stat pentru anul 2019.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a făcut o serie de precizări, într-o intervenţie la Antena 3, în cadrul emisiunii "Income", referitoare la bugetul de stat pentru anul 2019. 

"Funcţionăm, până la aprobarea bugetului pe 2019, cu a 12-a parte din bugetul pe 2018, lunar. Nu e, însă, niciun fel de problemă şi blocaj", a precizat Eugen Teodorovici."Ce pot să adaug e că ne vom încadra sub 3% în ceea ce priveşte deficitul bugetar. În 2019 acel deficit va fi în zona 2,5. (...) O să fie bine", a mai declarat Eugen Teodorovici. „O să-l expunem (proiectul de buget pe 2019 n.r.), poate chiar săptămâna viitoare o să îl prezentam public pentru a fi dezbătut, pentru fi discutat, pentru a lua avizele necesare. Avem avizul de la CSAT, dar mai avem dialogul social, Consiliul Economic şi Social (CES) şi Consiliul Fiscal, astfel încât, atunci când decide Parlamentul să intre în şedinţă, fie la sfârşitul lui ianuarie, fie la începutul lui februarie, când se decide în Parlament, noi să îl avem trecut deja de Guvern. Nu e niciun fel de blocaj”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Cât priveşte recentele măsuri fiscale, ministrul Teodorovici a declarat: "Eu nu am schimburi de replici cu nimeni. Am invitat BNR la o discuţie la minister pentru a discuta despre cum colaborăm în zonele de politică fiscală şi monetară. Dacă se va da curs acestei invitaţii va fi foarte bine, dacă nu, vom colabora instituţional."

Vezi şi: Poiana Braşov, telescaun oprit. Avertisment pentru turişti

Tragedie pe munte. Doi turişti au murit într-o avalanşă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel