Avalanşă în Bansko. Doi turişti au murit

Avalansa
Avalansa

 Două persoane care practicau snowboarding au decedat în Bulgaria în urma unei avalanşe pe care chiar ei ar fi declanşat-o, vineri dimineaţă, în afara domeniului schiabil din sudul Munţilor Pirin, conform media bulgare, citate de DPA. 

Accidentul s-a petrecut mai sus de staţiunea de schi Bansko, unde cele două victime se aflau împreună cu alţi doi bărbaţi. Aceasta a fost prima avalanşă din acest an în Bulgaria, notează DPA. Practicanţii sporturilor de iarnă din staţiunile de schi din Bulgaria au fost avertizaţi zilele acestea în legătură cu riscul ridicat de producere a unor avalanşe. 

Între timp, cinci tineri din Serbia care fuseseră daţi dispăruţi în aceeaşi staţiune de schi începând de vineri după-amiaza au fost găsiţi şi se află în siguranţă. Tinerii în vârstă de 15 ani s-au aventurat către o zonă aflată dincolo de pantele din Bansko, potrivit bTV. Operaţiunea de salvare a acestora a fost "extrem de riscantă", a declarat preşedintele Crucii Roşii din Bulgaria, Hristo Grigorov, pentru agenţia de ştiri Focus din Sofia. Tinerii au fost transportaţi pe sănii şi duşi apoi la spital.

Vezi şi: Alegeri SUA. Trump, primul adversar în cursa pentru al doilea mandat

Ivanka Trump, posibil candidat pentru preşedinţia Băncii Mondiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel