BUCURICĂ: 60 de plângeri împotriva procurorului. 56, clasate

Irina Constantin / 08 feb 2018 / 13:50 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Libertatea.ro
Descriere foto: Foto: Libertatea.ro

Pe numele procurorului George Bucurică au fost depuse 60 de plângeri penale. 

Jurnalista Ana Maria Roman a arătat, la Antena 3, joi, un răspuns oficial care arată că au fost depuse 60 de plângeri penale pe numele procurorului. 

(w670) procuror b

În 25 ianuarie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a lui Bucurică Radu George, acesta urmând să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Inspecția Judiciară a fost sesizată atunci de PÎCCJ: ”Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.”

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24