Bucureştiul, sub avertizare cod galben de vreme rea. Meteorogii anunţă vijelii şi ploi torenţiale

În direct la Antena 3, meteorologul Alina Şerban a anunţat că avertizarea cod galben de vreme rea, emisă pentru 33 de judeţe din toată ţara, include şi Bucureştiul. Aceasta a menţionat că bucureştenii trebuie să fie pregătiţi pentru vânt puternic şi cantităţi însemnate de ploaie, dar pentru grindină. 

"Din nou, ne aflăm sub influenţa sistemelor frontale asociate unui ciclon mediteranean care determină instabilitate atmosferică accentuată în mare parte a teritoriului, ceea ce face subiectul a două atenţionări meteorologice cod galben. O atenţionare valabilă de la 12,00 până pe 21 mai ora 6, care vizează Maramureş, Transilvania, jumătatea de Nord a Moldovei şi zonele montane, zone în care aşa cum spuneam instabilitatea atmosferică va deveni din ce în ce mai accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi restrâns 40-60 l/mp", a explicat Alina Şerban. 

În Bucureşti, ploi intense şi vijelii 

"Al doilea mesaj de atenţionare meteorologică este valabil pentru Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud vestul Moldovei, de la ora 12,00 până în această seară la ora 23,0, zone în care fenomenele specifice instabilităţii vor deveni intense cu atât mai mult cu cât în aceste zone şi temperaturile vor urca mai mult decât în mod normal pentru această perioadă până spre 29-30 de grade, ceea ce va aduce un plus de energie în sistem şi va determina intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale. În acest mesaj de atenţionare se află şi zona capitalei, zonă în care ne aşteptăm ca spre seară instabilitatea atmosferică să devină accentuată, să se manifeste prin intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, dar şi restul fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice, respectiv condiţii de grindină, intensificări ale vântului şi cantităţi posibil mai însemnate în intervale scurte de timp", a mai declarat meteorologul Alina Şerban, în direct la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel