Bucureştiul în topul celor mai vizitate oraşe din lume. Vezi ce capitale am depăşit

bucuresti
bucuresti

Turiștii străini sunt foarte atrași de București, lucru pe care îl demonstrează un top realizat de Euromonitor Internațional, unde capitala românească apare pe locul 55 în topul celor mai vizitate 100 de orașe din lume de turiștii străini.

Bucureștiul depășește mari orașe precum Atena (locul 77, 1,7 milioane vizitatori străini, în scădere cu 7%), Munchen, Mexico City, Jakarta, Rio de Janeiro, Milano, Lisabona, Sao Paulo, Veneția, Florența sau Washington DC.

Din Europa Centrala, de Est și de Sud-Est, Praga și Moscova au cei mai mulți vizitatori (câte 3,7 milioane), urmate de Viena (3,5 milioane), Kiev (3,3 milioane), Budapesta (2,6 milioane), St Petersburg (2,5 milioane) și Varșovia (2,4 milioane).

Cel mai vizitat oraș din lume în 2010 a fost Hong Kong, cu aproape 20 de milioane de turiști străini, urmat de Singapore (18,2 milioane) și Londra (14,5 milioane)

Cel mai vizitat oras de pe continentul american este New York, însă ocupă numai locul 8 la nivel mondial, cu 8,9 milioane de vizitatori străini în 2010.

Parisul este pe 9, cu 8,1 milioane de turiști străini, iar Roma pe 14, cu 5,6 milioane. Barcelona și Las Vegas ocupă locurile 16 și 17, cu 5,1 milioane de vizitatori fiecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel