Bucureștiul, condus de 13 clanuri mafiote. Cine face legea în Capitală

clan
clan

În fiecare sector al Capitalei există câte două-trei grupări care amenință siguranța cetățenilor. Cer taxe de protecție, racolează femei de pe stradă, vând droguri, sechestrează și chiar ucid persoane. În fiecare școală, un elev este "de temut" pentru că are legături cu unul dintre clanuri. "E nepotul lui Pian" este o replică cunoscută în școlile din sectorul cinci al Capitalei. Clanurile nu au apărut nici astăzi, nici ieri. Unele există de peste douăzeci de ani. Polițiștii spun că încearcă să le destructureze. Unii au fost închiși. Ironia sorții este că cei din clanul Pian sunt închiși chiar peste drum de casă, la Penitenciarul Rahova. 

Dacă în fiecare oraș există câte un clan sau două clanuri rivale,  Bucureștiul are nu mai puțin de 13. Notorietatea fiecărui interlop nu a fost câștigată la poker sau barbut. Unii se ocupau cu escrocherii, alții cu tâhării, unii au sechestrat, alții au ucis.

Sectorul 1 al Capitalei este stâpânit de Gemenii și Sadoveanu. Clanul lui Sandu Geamănu se ocupă cu furtul de maşini de lux, scrie click.ro. A devenit celebru după ce i-a furat limuzina lui Gigi Becali. Sandu Geamănu este acum în puşcărie,  condamnat la 25 de ani de închisoare, după ce, împreună cu alţi trei membri ai grupării, a torturat un bătrân în locuinţa lui. Oamenii lui, încă liberi, continuă vechile obiceiuri. Clanul Sadoveanu operează în acelaşi sector şi este condus de Cristian Mitrache. Gruparea face trafic de carne vie şi proxenetism, organizează răpiri, furturi de maşini sau din locuinţe, trafic de droguri şi tâlhării. Liderul este închis.

Sectorul 2 este al Duduienilor, dar și al clanului Caran. Se ocupă de prostituţie, cămătărie, şantaj, trafic de droguri şi furturi din locuinţe. Atacurile cu săbii, topoare şi pistoale este o caracteristică principală. O altă grupare din sectorul 2, specializată în traficul de droguri, cămătărie, furt din magazine şi şantaj, este clanul Caran. Este condus de Mitu al lui Caran.

O altă grupare puternică controlează sectorul 3, clanul Chira. Mafioții se ocupă cu infracţiuni precum răpire de persoane, şantaj, proxenetism, afaceri ilegale cu fier vechi, trafic de droguri, violuri şi extorcare. În sectorul 3 este influent şi clanul condus de Sile Pietroi, care s-a implicat în acţiuni precum tâlhărie, lipsire de libertate, şantaj şi bătăi.

Clanul Sportivilor controlează sectorul 4. Ei iau taxe de protecție, dar sunt specializați și în acte de cruzime. Adesea îşi torturau victimele, rupându-le mâinile şi picioarele. Capul grupării, Gheorghe Mustaţă, se află în libertate. Clanul Gruia este stăpân peste o parte din sectorul 4. Operează în zona Progresul. Comerţul cu fier vechi, furturile, recuperările de datorii şi taxele de protecţie sunt specialitatea grupării ţigăneşti.

Sectorul 5 este împărțit în trei clanuri: Pian, Ștoacă și Cămătarii. Gruparea condusă de Ion al lui Ştoacă este una dintre cele mai mari reţele de trafic de heroină. Tot în această zonă mai fac legea şi clanul lui Pian, dar şi cel al Cămătarilor.

În sectorul 6 sunt tot trei clanuri: Luptătorii, Bubă și Vasiloi. Primul este condus de Eugen Preda. El este închis pentru că a coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România - furtul de la Ciorogârla. Clanul Vasiloi, condus de Gheorghe Dincă, se ocupă cu traficul de persoane, taxe de protecţie şi recuperări de datorii. Clanul lui Bubă, condus de Adrian Tuli, este specializat în taxe de protecţie, proxenetism, recuperări şi perceperea de taxe suplimentare pentru locurile de veci din cimitirul „Sfânta Vineri".

Clanurile din diferite sectoare fie se susțin între ele, fie și-au declarat război, cum a fost cazul dintre clanurile Pian și Pietroi, care s-au bătut chiar în fața Judecătoriei Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel