Bucureștiul a intrat în scenariul ROȘU. ANUNȚ de ultimă oră despre RESTRICȚII

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Informații de ultimă oră, după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare calculată miercuri, 12 ianuarie 2022, este de 3,32 cazuri la mia de locuitori în 14 zile în București.

"Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei, și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema și eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluții", a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Măsurile aplicate după incidența de 3 la mia de locuitori:

- Începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online. 

Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

- Restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

"Pentru mâine este stabilită o întâlnire de lucru cu vicepreșesintele CMBSU, reprezentantul ISU și conducerea DSP, pentru a discuta măsuri concrete, în contextul creșterii ratei de infectare. Dacă vom avea măsuri suplimentare, vă ținem la curent", a completat Alexandra Văcaru.

- masca medicală este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise. Atenție! Sunt permise doar măști de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2, cele din material textil fiind considerate neconforme.

Excepție de la purtarea măștii fac: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele singure în birou, reprezentanții cultelor religioase, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante și persoanele cu dizabilități cognitive.

- Magazinele alimentare, deschise între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

- Magazinele non-alimentare, deschise între 05:00-22:00, doar cu certificat COVID, iar în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. În magazinele non-alimentare mai mici de 200 mp, nu este necesară prezentarea certificatului COVID.

- Nunți, botezuri, mese festive, interzise

- Săli de sport / fitness, prezența obligatorie cu certificat COVID și pot funcționa la capacitate de până la 30% din capacitatea spaţiului, iar distanța să fie de minimum 2 metri între persoane și spațiu de minimum 4 mp de persoană.

- Bazine de înot, piscine interioare: intrarea doar cu certificat COVID, până la 30% din capacitatea spaţiului

- Baruri, cluburi, discoteci, activitate interzisă

- Accesul în instituțiile publice, permis doar pe baza certificatului verde (cu excepția angajaților instituțiilor și avocaților)

- Locuri de joacă pentru copii, în spații închise sau deschise, intrarea doar cu certificat COVID. Spațiile, deschise între 05:00-22:00 și pline până la 50% din capacitatea spaţiului.

- Competiții sportive: intrarea doar cu certificat COVID, atât în spaţii închise, cât și în cele deschise. Pot fi organizate între orele 5:00-22:00, până la 30% din capacitatea spațiului, iar distanță să fie de minimum 2 metri între persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel