EXCLUSIV  Bucureşti: Poezia a tulburat liniștea publică. Organizatorii unui eveniment, amendaţi

Poliţiştii români au amendat cu suma de 500 de lei organizatorii unei seri de poezie. Motivul? Au tulburat liniştea publică.  

Vineri, 25 august, în intervalul orar 21.00-23.15, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) a organizat, pe terasa blocului Magheru One din București, Nocturna #5 de poezie contemporană din cadrul seriei de evenimente „21 de Nocturne”, la care au luat parte poeții Răzvan Țupa și Valentin Busuioc.

Edmond Niculușcă, președinte ARCEN, într-o postare pe Facebook, a precizat următoarele: "Nocturnele ARCEN au fost amendate pentru că poezia contemporană a tulburat liniștea publică." Potrivit ARCEN, în urma unei sesizări anonime, doi agenţi de poliţie de la Secţia 1 au amendat organizatorii evenimentului cu suma de 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

În acest context, am luat legătura cu Laurenţiu Ion, directorul de comunicare și marketing al ARCEN. "Pe la finalul evenimentului de poezie, au venit doi agenţi de poliţie. Ni s-a spus că, în urma unei sesizări anonime, doi agenţi de poliţie, care nici măcar nu s-au identificat – abia apoi am aflat numele dumnealor – ne-au amendat cu suma de 500 de lei. Problema noastră a fost că, în momentul în care cei doi agenţi de poliţie au venit, evenimentul deja se încheiase, fix la ora 23.15. Noi strângeam decorul de pe teresa blocului", a declarat, pentru DC News, Laurenţiu Ion.

De doi ani de zile, ARCEN organizează evenimente în locul menţionat, fiind prima oară când întâmpină o astfel de situaţie. „I-am întrebat pe agenţii de poliţie pe ce bază legală dau amenda de 500 de lei şi nu dau avertisment. Încă nu lucru de menţionat: au scris doar jumătate din ceea ce Edmond Niculușcă le declara. Au refuzat efectiv să scrie în procesul verbal întreaga declaraţie a lui Edmond Niculușcă. Pe motiv – şi aici este un citat – nu mai avem loc. Deşi, conform legii, trebuia să se facă o anexă la acel proces verbal", a mai spus Laurenţiu Ion. 

Reprezentanţii ARCEN au solicitat Poliţiei Române un punct de vedere. „Am înţeles că Poliţia Română a dat un punct de vedere pentru Realitatea TV astăzi. În acel punct de vedere, se menţiona că Edmond Niculușcă le-a adus injurii celor doi agenţi de poliţie, ceea ce nu e conform cu realitatea", a subliniat directorul de comunicare al ARCEN.

Amenda va fi contestată în instanţă.

Precizăm că „21 de Nocturne” se desfășoară în perioada 14 iulie – 15 septembrie și este un proiect ARCEN care aduce publicului larg 12 poeți contemporani: Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniș, Alex Văsieș, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoș Micleușeanu, Radu Nițescu, Răzvan Țupa și Valentin Busuioc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel