Bucureşti, miting de amploare pentru familia Bodnariu

Familia Bodnariu - Norvegia
Familia Bodnariu - Norvegia

Peste 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, în Bucureşti, la un miting de solidaritate cu familia Marius şi Ruth Bodnariu ai cărei copii au fost preluaţi, de cinci luni, de autorităţile norvegiene.

Participanţii la protest, oameni de toate vârstele, familii cu copii, s-au adunat în Piaţa Victoriei în jurul orei 11,00, purtând pancarte şi tricouri cu mesaje scrise în limba engleză pe care se putea citi: 'Reunite the Bodnariu Family'; 'Stop Barnevernet'; 'Norway stop child kidnapping'.

Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, a citit o declaraţie formulată către autorităţile de la Oslo, prin care cerea stoparea abuzurilor comise de Barnevernet. 'Norvegia, ascultă-ne! Tu zici că acţiunile tale sunt conduse de interesul superior al copilului. Atunci, de ce nu ţii cont de copiii Bodnariu care-ţi cer cu toţii să meargă acasă, să fie împreună cu părinţii lor biologici. (...) Zici că Barnevernet există pentru a ajuta părinţii, dar continui să-i ţii în captivitate pe copiii Bodnariu.(...) L-aţi dat înapoi pe bebeluşul Ezechiel (mezinul familiei Bodnariu - n.r.) părinţilor săi biologici, atunci când judecătorul a decis împotriva voastră. Cum explicaţi voi că Marius şi Ruth pot fi buni părinţi pentru Ezechiel, dar nu şi pentru ceilalţi patru copii. (...) Norvegia, (...) fără condiţii şi fără rezerve reuneşte întreaga familie Bodnariu şi încetează orice acţiune împotriva acestor părinţi. (...) Acţionează cu adevărat în interesul copiilor şi nu-i mai confisca de la părinţii săi biologici', a spus el, adăugând că îşi doreşte ca demersurile din acest caz să reprezinte un semnal de alarmă în ţările Europei, dar mai ales Norvegia.

[citeste si]

Daniel Bodnariu a anunţat că proteste similare au loc simultan în 65 de oraşe din România şi alte ţări din Europe, printre care Norvegia, SUA, Canada, Noua Zeelandă şi Australia.

'Copiii sunt ai părinţilor, nu ai statului. Copiii nu sunt o afacere pe bani mulţi, ei reprezintă vieţi inocente iremediabil distruse de o instituţie criminală', a adăugat el. Participant la protest, fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi-a exprimat solidaritatea cu familia Bodnariu. 'Este cu atât mai trist că un stat democratic cum este Norvegia, (...) acest stat democratic este cel care acoperă abuzurile, abuzurile împotriva unei familii creştine (...) Este obligaţia noastră să spunem foarte clar şi răspicat că aceste abuzuri împotriva unei familii creştine şi împotriva celorlalte familii de români şi de norvegieni, de străini, nu pot fi acceptate în societatea democratică de astăzi şi trebuie să fim alături de familia Bodnariu şi de celelalte familii. (...) Suntem solidari cu familia Bodnariu şi cerem înapoierea copilaşilor acestei familii.(...) Astăzi (...) arătăm solidaritatea românească (...). Este bine să transmitem autorităţilor norvegiene că noi nu ne vom opri până când copiii nu vor fi returnaţi familiei Bodnariu', a mai spus Corlăţean. Participanţii la miting, printre care s-au aflat şi Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, şi senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, şi-au manifestat susţinerea şi faţă de alte familii de români din Norvegia, aflate în situaţii asemănătoare, respectiv familiile Nan şi Avramescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel