Bucureşti, autobuze noi. Firea: Au ajuns

Autobuz
Autobuz

Primele 20 de  autobuze noi, din cele 400 recent achiziţionate conform contractului încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucureşti şi  vor fi recepţionate în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie  la autobaza Titan a STB.


Primarul General, Gabriela Firea: "Mă bucur să îi anunţ pe bucureşteni că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului."

Până la sfârşitului anului vor fi livrate  alte 80 de unităţi, iar anul viitor restul de 300

Prin dispoziţia Primarului General, s-a înfiinţat comisia de recepţie a autobuzelor, comisie formată din specialişti ai direcţiilor Transporturi şi Achiziţii din cadrul PMB, dar şi din specialişti ai STB. Comisia va verifica dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. După finalizarea procedurii de recepţie, se va convoca şedinţa de îndată a Consiliului General  pentru că primele 20 de autobuze să fie concesionate, conform Legii 92/ 2007 modificată prin OUG 89/ 2018, către Societatea de Transport Bucureşti,operatorul serviciului de transport public din Capitală.

Ulterior aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti a concesiunii, STB va depune la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor toate documentele pentru obţinerea numerelor şi a taloanelor şi va înregistra autobuzele la Direcţia taxe şi impozit. Se estimează că toate procedurile premergătoare se vor finaliza până la jumătatea lunii noiembrie, când autobuzele vor fi scoase, progresiv, în trafic.

Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6

Reamintim faptul că în luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de către actuala Administraţie.

Conform graficului de livrări, până la sfârşitul acestui an,   vor veni la Bucureşti primele 100 de unităţi,   urmând ca anul viitor, să ajungă şi restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de  trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7 m şi 30 de autobuze de 18.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel