Bucureşti, autobuze hibrid. Buget de 104 de milioane euro

Transport public
Transport public

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de hotărâre "Achiziţionare mijloace de transport mai puţin poluante necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti", respectiv 100 de troleibuze şi 130 de autobuze hibrid.

Primarul General, Gabriela Firea: "În contextul eforturilor de modernizare şi eficientizare a transportului public şi de reducere a poluării în Capitală, demarăm procedurile pentru achiziţia a 230 de mijloace de transport public nepoluante, accesând fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu. Cererea de finanţare va fi depusă pe baza studiului de oportunitate. Avem gata studiul, îl supunem astăzi aprobării Consiliului General şi avem, separat, un proiect de hotărâre prin care se aprobă proiectul efectiv de achiziţie şi contribuţia de la bugetul Capitalei.

Este vorba despre 100 de troleibuze şi 130 de autobuze hibrid noi

Bugetul total al proiectului este de aprox. 104 de milioane euro, cu TVA inclus, din care suma nerambursabilă se ridică la circa 73 de milioane de euro, iar contribuţia proprie a Municipiului Bucureşti este de 18 milioane de euro, adică 20% din cheltuielile eligibile ale proiectului".

În cadrul şedinţei, Primarul Capitalei a arătat că proiectele derulate în prezent de Municipalitate, la capitolul transport public, însumează achiziţia a altor 1.000 de noi mijloace de transport în comun, care se adaugă la cele 230 supuse astăzi votului CGMB, după cum urmează: 400 de autobuze Euro 6 care sunt în curs de livrare, primele urmând să ajungă chiar luna aceasta în Capitală, 100 de tramvaie şi 100 de autobuze electrice - din fonduri europene, dar şi alte 130 de autobuze de tip hibrid, 100 de tramvaie şi 200 de autobuze de tip GNC - cu fonduri de la bugetul local.

Scopul programului

Prin acest proiect, Primăria Municipiului Bucureşti îşi propune îmbunătăţirea calităţii transportului public pentru regiunea Bucureşti-Ilfov dar şi să doteze parcul auto al transportului public cu mijloace de transport în comun care reduc emisiile poluante, în acord cu măsurile prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi Planul Integrat de Calitate a Aerului. Necesitatea acestor investiţii este dată de un grad ridicat de uzură a flotei utilizate în transportul public de călători şi de un număr în creştere de autovehicule - peste 600 la mia de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel