Bucureşti, acţiune împotriva maşinilor parcate neregulamentar. În ce zone se intervine

Mihai Ciobanu / 17 apr 2019 / 11:58 Salveaza PDF Comentarii
Masini parcate
Descriere foto: Masini parcate

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, Brigada Rutieră București și Poliția Locală Sector 2 cooperează pentru rezolvarea problemelor de circulație pe unele dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei.

Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon sunt zonele unde - pentru început - echipajele de polițiști rutieri vor acționa, împreună, pentru identificarea și sancționarea șoferilor care își parchează mașinile pe prima bandă de circulație.

Pentru autovehiculele identificate ca fiind oprite sau staționate, prin ignorarea indicatoarele rutiere, se vor aplica inițial ,,atenționări" pe parbriz - pliante care indică modul în care au încălcat O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. După avertisment, cei depistați că nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere de oprire sau staționare interzisă vor fi sancționați contravențional cu amendă și puncte de penalizare.

Parteneriatul între cele trei instituții a fost încheiat după ce statisticile au arătat că, în respectivele zone, blocajele produse de atitudinea conducătorilor auto, care ignoră marcajele rutiere și parchează pe prima bandă de circulație, au crescut riscul de producere a unor accidente grave și au generat disconfort pentru ceilalți participanți la trafic.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24