Bucureștenii, în pericol. Consilierii puterii refuză să adopte campania de deratizare şi dezinsecţie

Arhiva Foto
Arhiva Foto

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost închisă la puţin timp după debut, deoarece ordinea de zi a întrunit doar 20 de voturi favorabile, 14 'împotrivă' şi 17 abţineri.

Şedinţa a fost convocată de grupul PSD, pe ordinea de zi figurând un singur proiect, care viza aprobarea finanţării de la bugetul Municipiului Bucureşti a Programului Unitar de Acţiune pentru Deratizare şi Dezinsecţie în anul 2021.

Proiectul prevedea frecvenţa cu care să se realizeze activităţile de dezinsecţie şi deratizare în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti şi în spaţiile comune închise ale clădirilor (casa scării, subsol). În debutul şedinţei CGMB, şeful Serviciului Dezinsecţie, Deratizare, Dezinfecţie din PMB, Silviu Brînzan, a declarat că proiectul depus de către PSD a fost elaborat în urma negocierii dintre Compania Municipală Eco Igienizare, ADI DDD Bucureşti şi PMB.

'Forma finală a documentului, în urma acestei negocieri, se regăseşte în propunerea de proiect de hotărâre. Vă rugăm foarte mult să înţelegeţi necesitatea aprobării acestui proiect, întrucât suntem deja în întârziere foarte mare şi neaprobarea lui în şedinţa de astăzi ar aduce la o întârziere de şase săptămâni, luând în considerare cele două săptămâni care ar urma până la următoarea şedinţă de Consiliu şi patru săptămâni care sunt necesare pentru mobilizarea companiei, pentru efectuarea lucrărilor.

Bugetul proiectului este un buget multianual şi este cuprins în contractul de prestări servicii încheiat între Municipiul Bucureşti şi Compania Municipală Eco Igienizare. Tarifele la care se execută aceste prestaţii sunt cuprinse ca anexă a unei hotărâri de consiliu şi sunt aprobate de către ADI DDD Bucureşti', a precizat Silviu Brînzan.

Reprezentanţi ai USR PLUS au precizat pentru Agerpres că în următoarea şedinţă a CGMB va fi adoptat un alt proiect de hotărâre care să vizeze activităţile de dezinsecţie şi deratizare şi că propunerea PSD nu este conform procedurii pe care primarul vrea să o implementeze. 'Este într-adevăr de urgenţă maximă planul pentru deratizare, însă urmează ca la prima şedinţă primarul să propună varianta agreată cu aparatul şi cu executivul', au precizat sursele citate.

Aurelian Bădulescu: Consilierii aleşi pe listele USR, PNL, PMP ţin trena acestui fanfaron şi fără pic de ruşine 

Înaintea şedinţei CGMB, liderul grupului social democrat din CGMB, Aurelian Bădulescu, anunţa pe Facebook că proiectul a primit un vot negativ în comisiile de specialitate. 'Faptul că Nicuşor Dan este incapabil să înţeleagă ce înseamnă asta pentru bucureşteni, cât de gravă este această tergiversare, nu mă surprinde, în ceea ce îl priveşte ne-am dat seama cât de incompetent, mincinos şi laş este!

Mă surprinde în schimb faptul că ceilalţi consilieri generali, respectiv cei aleşi pe listele USR, PNL, PMP ţin trena acestui fanfaron şi fără pic de ruşine refuză să accepte o realitate care îi afectează pe copiii care nu se pot juca în parcuri, care afectează animalele de companie, deci sănătatea oamenilor şi a necuvântătoarelor.

???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????? ????-???? ???????????????????? ???????????????????????? ???????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????? ????????????????????????????, ???????????? ???????????????????? ???????????????????????? ????????... ???????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ????????????????????????????????

???????? ???????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????!", a scris Aurelian Bădulescu pe Facebook.

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy