EXCLUSIV  Bucureştenii, PERICOL de dezvoltare a unei boli grave. Dr. Bogdan Tănase: Factor dovedit de risc

Trafic București
Trafic București

Dr. Bogdan Tănase, medic primar chirurg de chirurgie toracică și chirurgie generală, director medical al Institutului Oncologic București, a atras atenţia asupra faptului că populaţia Capitalei se află în categoria de risc atunci când vine vorba despre o afecţiune gravă. 

Dr. Bogdan Tănase a vorbit, la emisiunea "Academia de Sănătate", despre posibilitatea implementării în România a unui program de screening pentru depistarea cancerului bronhopulmonar, subliniind faptul că, de exemplu, populaţia Bucureştiului, urmare a poluării, se află în categoria de risc.

"Populaţia ţintă (n.r. - pentru un program de screening) este, bineînţeles, fie cea care are un factor de risc: şi aici amintesc fumatul sau poluarea. De exemplu Bucureştiul e un oraş poluat. Poluarea cu particule sub cinci microni este un factor dovedit în etiologia cancerului bronhopulmonar. Iar singura metodă de screening care poate fi acceptată este CT-ul low dose. Accesul facil la nişte tomografii low dose ar diagnostica, fără doar şi poate, nişte cancere bronhopulmonare în fază incipientă într-o populaţie cum este cea pe care am spus-o", a declarat dr. Bogdan Tănase.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel